Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στο Aκουγιού...;;; Φοβούνται μήπως το βομβαρδίσουν κάποιοι...;;;

    Κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς περί κατασκευής ρωσικού σταθμού ραντάρ στην περιοχή του ρωσικού πυρηνικού σταθμού στη νότ...

   



Κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς περί κατασκευής ρωσικού σταθμού ραντάρ στην περιοχή του ρωσικού πυρηνικού σταθμού στη νότια επαρχία Μερσίνας της Τουρκίας απορρίφθηκε στη Μεγάλη Τουρκική Συνέλευση με τις ψήφους του κυβερνώντος μπλοκ των δύο κομμάτων.

Η πρόταση για έρευνα υποβλήθηκε την Τρίτη από τον Αλπάι Αντμέν, βουλευτή της Μερσίνας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Ο Antmen επικαλέστηκε το μοναδικό Τούρκο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, Cuneyt Zapsu, λέγοντας σε πρόσφατη νομική καταγγελία ότι “ένας σταθμός ραντάρ κατασκευάζεται ως μέρος της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu”.

Ο Ζαπσού, συνιδρυτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και πρώην ανώτερος αξιωματούχος του AKP, είχε παραιτηθεί από τη θέση του στην εκτελεστική επιτροπή του πυρηνικού σταθμού στις αρχές Αυγούστου. Ενώ η πρόταση του Antmen απορρίφθηκε με τις ψήφους των βουλευτών του AKP και του συνεργάτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) την Τετάρτη, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, βουλευτής του CHP στη Μερσίνα, αντέδρασε λέγοντας:

“Υπάρχουν επτά μέλη στο εκτελεστικό συμβούλιο. Έξι από αυτά είναι Ρώσοι και ένας Τούρκος, ο φίλος σας Cuneyt Zapsu. Ήταν ένας από τους συνιδρυτές του κόμματός σας (…) Ο Cuneyt Zapsu έκανε μια νότα διαφωνίας στο Μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου είπε: «Πιστεύω ότι το θέμα του σταθμού ραντάρ μπορεί να μην είναι σε αρμονία με τις πολιτικές ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Είναι ο φίλος σου, ο Cuneyt Zapsu, που έκανε αυτή την παρατήρηση. Και δεν τον διορίσαμε εμείς σε αυτή τη θέση, ήσουν εσύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.