Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μπαμ» στο «παρά ένα» χθες στο Αιγαίο! Δολοφονικοί ελιγμοί Τούρκων πιλότων λίγο έλειψε να «ανάψουν το φυτίλι»

Το σενάριο που θέλει την Τουρκία να οδηγεί την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ρισκάροντας ή και επιδιώκοντας να προκαλέσει δυναμική αντίδραση...





Το σενάριο που θέλει την Τουρκία να οδηγεί την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ρισκάροντας ή και επιδιώκοντας να προκαλέσει δυναμική αντίδραση από ελληνικές δυνάμεις εκτυλίχθηκε χθες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Τα στατιστικά των παραβιάσεων εξέπεμπαν ένταση. Από τις 13 παραβιάσεις που καταγράφηκαν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, οι τέσσερις «αναβαθμίστηκαν» σε εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Έχει ξανασυμβεί πολλές φορές μόνο που χθες οι Τούρκοι χειριστές έδειξαν ότι είχαν στο νου τους να προκαλέσουν ακόμη και τη συντριβή ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους! Οι αερομαχίες που έγιναν στο βορειοανατολικό Αιγαίο θύμισαν τη δολοφονία Ηλιάκη καθώς οι ελιγμοί των Τούρκων ήταν εξίσου επικίνδυνοι.

Η συμπεριφορά των Τούρκων οδήγησε για μερικά δευτερόλεπτα την κατάσταση στα άκρα και τα όσα ακούστηκαν από τους ασυρμάτους και απεικονίστηκαν στα ραντάρ έκαναν πολλούς να «παγώσουν». Ευτυχώς επικράτησε η ψυχραιμία από την πλευρά Έλληνα χειριστή κι αυτό το αναφέρουμε με απολύτως θετική προσέγγιση του θέματος. Η κατάσταση στην οποία προσπάθησαν να τον φέρουν οι Τούρκοι θα δικαιολογούσε ακόμη και δυναμική απάντηση, αλλά επικράτησε η εμπειρία, η ψυχραιμία και ο απόλυτος επαγγελματισμός.

Το θέμα είναι όμως ότι οι Τούρκοι έδειξαν χθες ότι δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν επεισόδιο και μάλιστα να «χρεώσουν» την ευθύνη γι΄ αυτό στην ελληνική πλευρά.

Μπορεί να πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση κάποιων ακραίων Τούρκων χειριστών; Δύσκολο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι υπάρχει δυνατότητα τέτοιας αυτονόμησης για τους πιλότους της τουρκικής αεροπορίας.

Το ερώτημα είναι μέχρι πότε η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων χειριστών θα διατηρεί το φυτίλι που οι Τούρκοι θέλουν να ανάψουν στο Αιγαίο σβηστό. militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.