Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ σήμερα Τετάρτη για την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία

Οι πρεσβευτές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα έχουν την Τετάρτη (16/11) συνομιλίες, μετά το αίτημα της Πολωνίας για ενεργοποίηση του άρθρου 4 ...





Οι πρεσβευτές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα έχουν την Τετάρτη (16/11) συνομιλίες, μετά το αίτημα της Πολωνίας για ενεργοποίηση του άρθρου 4 της συμμαχίας, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Ένας από τους διπλωμάτες είπε ότι η συμμαχία θα ενεργήσει προσεκτικά και χρειαζόταν χρόνο για να επαληθεύσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τι είναι το άρθρο 4

Όταν ένα κράτος μέλος της Συμμαχίας θεωρεί ότι απειλείται μπορεί να ζητήσει από τους εταίρους του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για να εξεταστεί η σοβαρότητα της απειλής και το πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιοτρ Μίλερ δήλωσε νωρίτερα ότι εξετάζεται κατά πόσο είναι αναγκαίο ένα αίτημα της Βαρσοβίας για διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, βάσει του μηχανισμού που προβλέπει το άρθρο 4, στον απόηχο της φονικής έκρηξης σε χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.