Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παιδοψυχολόγος κατηγορείται ότι έδινε πλαστές βεβαιώσεις κακοποίησης παιδιών από τους μπαμπάδες τους

  Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε μια καταγγελία κατά μίας γυναίκας που παρουσιάζεται ως παιδοψυχολόγος και φέρεται να έχει χορηγήσει πλαστές β...

 



Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε μια καταγγελία κατά μίας γυναίκας που παρουσιάζεται ως παιδοψυχολόγος και φέρεται να έχει χορηγήσει πλαστές βεβαιώσεις σε διαζευγμένες μητέρες ότι τα παιδιά τους έχουν υποστεί κακοποίηση από τον πατέρα τους.

Η συγκεκριμένα γυναίκα φέρεται να χορηγούσε τις πλαστές βεβαιώσεις για κακοποίηση στις μητέρες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν την επιμέλεια των παιδιών τους από τους μπαμπάδες τους. Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ένας από τους 20 μπαμπάδες που καταγγέλλουν τη δράση της γυναίκας επειδή βρέθηκαν να κατηγορούνται με πλαστές γνωματεύσεις γνωστής ψυχολόγου ότι κακοποιήσαν σεξουαλικά τα ίδια τους τα παιδιά, μιλούν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και η φωνή τους «σπάει».

«Είχα ένα συγκρουσιακό διαζύγιο δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί δεν μπορώ να μεγαλώσω το παιδί μού. Το παιδί μου έχω να το δω δυστυχώς 4 χρόνια. Αυτό που έχει συμβεί σε εμένα είναι απειροελάχιστό μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στο παιδί. Αυτά όλα που γράφει στα συγγράμματα της τα κάνει υποβολή στα παιδιά, για να μπορούν τα παιδιά να υποστηρίξουν την κατηγορία κατά του πατέρα τους», δηλώνει ένας από τους μπαμπάδες.

«Ξαφνικά έρχεται μία μήνυση από τη μητέρα που έχει μέσα μία πιστοποίηση από συγκεκριμένη ψυχολόγο στο οποίο αναφέρει ότι δήθεν το παιδί της εκμυστηρευτικέ γεγονότα σεξουαλικής κακοποίησης. Όλο αυτό γίνεται τη στιγμή πριν δικάσουν τις αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα για να μπορούν να βλέπουν το παιδί τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος, Χριστίνα Φλώρα, που εκπροσωπεί έναν από τους μπαμπάδες.

«Όταν ερωτήθηκε και από εμένα ως συνήγορο του πατέρα και από την κυρία δικαστή αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για όσα ισχυρίζεται ότι της είπε το παιδί. Αυτή απάντησε ναι. Όταν της ζητήθηκε να το καταθέσει είπε πως τελικά δεν το είχε», πρόσθεσε.

Η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, τονίζει ότι πολλές φορείς οι γονείς ξεχνούν το ρόλο τους και εργαλειοποιούν συχνά τα παιδιά τους καθώς είτε οι σύζυγοι προσπαθούν να βγάλουν τις γυναίκες ότι είναι ψυχικά ασταθείς είτε οι γυναίκες φτάνουν στο ακραίο σημείο να καταγγέλλουν τους πρώην συζύγους για ασέλγεια.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι στην προσπάθεια τους να καταστρέψουν και να εκδικηθούν τον πρώην σύντροφο τους καταστρέφουν το ίδιο τους το παιδί», τονίζει η κ. Κανδαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.