Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι είπαμε θα πάρει η τουρκία; Ο Μενέντεζ παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων…

     Οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να ελέγχουν τη Γερουσία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αφού η γερουσιαστής από τη Νεβάδα Catherin...

    



Οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να ελέγχουν τη Γερουσία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αφού η γερουσιαστής από τη Νεβάδα Catherine Cortez Masto, το Σάββατο κέρδισε την έδρα της Πολιτείας. Την είδηση ανακοίνωσαν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ και τα πρακτορεία Reuters και Associated Press. Ήταν μία πολύ δύσκολη η κούρσα επανεκλογής της έναντι του Ρεπουμπλικανού Adam Laxalt. Τα κατάφερε.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Με καταμετρημένο το 97% των ψηφοδελτίων, η Κορτές Μάστο έχει διαφορά περίπου 5.000 ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και με ποσοστό της τάξης του 48,7% επικρατεί του Λάξαλτ (48,2%).

Η νίκη της δίνει στους Δημοκρατικούς 50 έδρες στο 118ο Κογκρέσο. Η ψήφος της αντιπροέδρου Kamala Harris, εάν χρειαστεί, τους δίνει την πλειοψηφία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στη Τζόρτζια τον Δεκέμβριο μεταξύ του γερουσιαστή Raphael Warnock και του Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Herschel Walker.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP και Reuters: Το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει την 50ή έδρα του στη Γερουσία των ΗΠΑ και διατηρεί τον έλεγχό του σώματος, πετυχαίνοντας μια αποφασιστική νίκη για το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τέσσερις ημέρες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως η Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτές Μάστο επικράτησε οριακά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Άνταμ Λάξαλτ (ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) στην κομβικής σημασίας πολιτεία της Νεβάδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.