Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαθήτρια στα Άνω Λιόσια καταγγέλλει παρενόχληση από καθηγητή του σχολείου

Γονείς συγκεντρώθηκαν σήμερα (21.11.2022) έξω από λύκειο στα Άνω Λιόσια, καθώς μια μαθήτρια καταγγέλλει παρενόχληση από καθηγητή της. Πάρα ...





Γονείς συγκεντρώθηκαν σήμερα (21.11.2022) έξω από λύκειο στα Άνω Λιόσια, καθώς μια μαθήτρια καταγγέλλει παρενόχληση από καθηγητή της. Πάρα την είδηση ότι τα παιδιά προχώρησαν σε κατάληψη, το σχολείο λειτούργησε κανονικά για κάποιες ώρες το πρωί. Αργότερα έγινε μια συνάντηση όλων των καθηγητών όπου και έγινε ενημέρωση της κατάστασης με τους περισσότερους σύμφωνα με πληροφορίες να είναι σαστισμένοι.

Καθηγητής του σχολείου στα Άνω Λιόσια, όπου έγινε η καταγγελία της μαθήτριας για παρενόχληση από καθηγητή της, μίλησε στο newsit.gr. Διευκρίνισε ότι «Τελικά δεν έγινε κατάληψη. Αλλά με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν τα παιδιά. Είπαν ο,τι είχαν να πούνε σε όλους εμάς και μετά έφυγαν, κάτσαμε στις αίθουσες κανονικά, έγιναν μάλλον υποτυπώδη μαθήματα. Αλλά από αύριο θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Αφότου έφυγαν τα παιδιά κάναμε και εμείς μια μίνι συζήτηση, γιατί εμείς τώρα ενημερωθήκαμε, δεν ξέραμε τίποτα».

Ο Αντιδήμαρχος για τα θέματα Παιδείας στον δήμο Φυλής, Νίκος Χατζητρακόσιας μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι σήμερα έλαβε ο δήμος Φυλής email από τους μαθητές και άμεσα προχώρησαν στις ενέργειες. «Στον δήμο μας, μας ήρθε σήμερα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν η καταγγελία των μαθητών για παρενόχληση μια μαθήτριας. Ζητούσαν να βοηθήσουμε νομικά και ψυχολογικά την μαθήτρια. Όσον αφορά στο περιεχόμενο της καταγγελίας μαθητών και κατά πόσο πρέπει να διερευνηθεί, εμείς φτάνοντας η καταγγελία στα χέρια μας στο γραφείο του δημάρχου και το δικό μου, προβήκαμε σε δύο ενέργειες ζητήσαμε ενημέρωση από το σχολείο αλλά ο διευθυντής λείπει σε άδεια, ο υποδιευθυντής δεν ήταν σε θέση ή δεν ήθελε να μας ενημερώσει άρα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες».

Μας επισημαίνει ότι «η δεύτερη ενέργεια ήταν να διαβιβάσουμε εγγράφως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δυτικής Αττικής, ως προϊσταμένη αρχή το έγγραφο που υπογράφουν μαθητές λυκείου και επίσης εγώ ο ίδιος μετέβη στο τμήμα ασφαλείας άνω Λιοσίων όπου και κατέθεσα διαβιβαστικά το έγγραφο των μαθητών ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές, δικαστική και αστυνομική, την άμεση διερεύνηση του ζητήματος. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ήρθε σήμερα η καταγγελία των μαθητών και εμείς, με εντολή του δημάρχου Χρήστο Παππού απευθυνθήκαμε αμέσως εκεί που έπρεπε».


«Είχαν ακουμπήσει μερικά κορίτσια σε σημεία που δεν πρέπει»

Οι μαθητές του λυκείου και των γύρω σχολείων είναι αναστατωμένοι με την είδηση αυτή αλλά στέκονται στο πλάι της μαθήτριας.

Αδερφή μιας μαθήτριας του γενικού λυκείου μας περιγράφει αυτά που έμαθε τα οποια συζητούνται, όπως μας λέει, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα. «Ο διευθυντής του σχολείου παρενοχλούσε κάποια κορίτσια μέσα στο γραφείο του. Είχε κλειδώσει την πόρτα και απείλησε τους καθηγητές ότι θα τους διώξει, για να μην μπαίνουν στο γραφείο. Ξέρω ότι της έστελνε και μηνύματα. Η κοπέλα του έκανε μήνυση και γι’αυτό έγινε η κατάληψη. Πηγαίνει στην Β’ Λυκείου και ήταν σήμερα με τον πατέρα της εδώ στο σχολείο και έκλαιγε».

Άλλοι ανήλικοι μαθητές μιλώντας στο newsit.gr αναφέρουν «Απ’ο,τι ακούσαμε από δύο φίλες μας μερικοί καθηγητές, δάσκαλοι ή διευθυντές δεν ξέρουμε, και μαθητές είχαν ακουμπήσει μερικά κορίτσια σε σημεία που δεν πρέπει. Νομίζω ότι αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα» καταλήγει ο ανήλικος μαθητής που μίλησε στο newsit.gr για την καταγγελία της 16χρονης για παρενόχληση από εκπαιδευτικό του σχολείου.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.