Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σφαγή Τούρκων στρατιωτών στο Β. Ιράκ! Καραγιλιάν: Ο Ερντογάν ρίχνει χημικά όπλα για να προλάβει τις εκλογές

  O δεύτερος δήθεν μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει τους Κούρδους αντάρτες και χρησιμοποιεί χημικά όπλα και θερμοβαρικές β...

 



O δεύτερος δήθεν μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει τους Κούρδους αντάρτες και χρησιμοποιεί χημικά όπλα και θερμοβαρικές βόμβες εναντίον τους

Ητουρκική “Ουκρανία” για το καθεστώς Ερντογάν είναι το Βόρειο Ιράκ, στο οποίο καθημερινά πλέον σκοτώνονται δεκάδες Τούρκοι, ενώ οι απώλειες αυτές αποκρύβονται από τον πεινασμένο και αγανακτισμένο τουρκικό λαό.

Οι Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν να προκαλούν βαριά πλήγματα στον τουρκικό στρατό εισβολής, ο οποίος συνεχίζει να τους επιτίθεται χρησιμοποιώντας χημικά όπλα και απαγορευμένες βόμβες, αναφέρουν οι Κούρδοι.

Κουρδικό κανάλι μετέδωσε πλάνα από προηγούμενη στρατιωτική δράση στην περιοχή Mamreşo, στην οποία είχαμε νέα ενέδρα κατά τουρκικών δυνάμεων.

Η κουρδική ενέδρα στην περιοχή αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά Τούρκων στρατιωτών, ενώ πλάνα της κουρδικής στρατιωτικής επιχείρησης δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το Κέντρο Τύπου του HPG έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση: «Οι δυνάμεις μας ακολούθησαν τους Τούρκους που εκτελούσαν τις εργασίες οδοποιίας για κατοχικούς σκοπούς μεταξύ των περιοχών Girê Martyr Munzur και Girê Martyr Arnos στην περιοχή Mamreşo.

Η υπό έλεγχο ομάδα των Τούρκων εισβολέων δέχθηκε ενέδρα στις 6.45 και χτυπήθηκε σε συντονισμένη δράση ανταρτών.

Το πρώτο σκέλος της δράσης χτύπησε αποτελεσματικά τους Τούρκους εισβολείς σε κοντινή απόσταση με ατομικά όπλα. Οι Τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά πυροβολήθηκαν από δεύτερο κύμα επίθεσης.

Το πρώτο και το δεύτερο κύμα δράσης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σκότωσαν ολόκληρη την ομάδα τουρκική εισβολής των 7 ατόμων και εξουδετέρωσαν αυτήν την εχθρική μονάδα.

Οι κινητές μας ομάδες διαπίστωσαν ότι 3 ήταν στρατιώτες και 4 μισθοφόροι. Οι δυνάμεις μας κατέσχεσαν 1 όπλο MPT-55 πεζικού, 3 αυτόματα όπλα πεζικού AK-47 (Καλάσνικοφ), 1 συσκευή ασυρμάτου, 1 μαχαίρι και 2 κράνη».

Οι ενέδρες είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος δράσης των Κούρδων που κτυπούν εντελώς απροειδοποίητα τους Τούρκους στρατιώτες παντού.

Το αποτέλεσμα τέτοιων επιθέσεων έχει διττό αποτέλεσμα αφού και ανθρώπινες απώλειες υπάρχουν από την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων, και ζημιά στο ηθικό τους υφίστανται.

Ο Murat Karayilan δήλωσε για τις επιθέσεις με χημικά των Τούρκων: «Ο λαός μας, οι φίλοι μας, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι οι ανεξάρτητοι κύκλοι που έχουν συνείδηση και ​​μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι για ένα πράγμα, “τις πληροφορίες που δημοσιεύουμε για χρήση απαγορευμένων βομβών και χημικών όπλων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Βόρειο Ιράκ είναι αληθινές.

Δεν περιέχουν καμία υπερβολή ή λάθος. Είναι επαληθευμένες πληροφορίες. Έχουμε κάνει συνεχώς αναφορές για αυτήν την πλευρά του πολέμου από την επίθεση στο Gare τον Φεβρουάριο του 2021.

Το τουρκικό κράτος έχει υπογράψει τη σύμβαση για τα χημικά όπλα και έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.

Οι Τούρκοι θέλουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση σχετικά με αυτό.

Την τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, το τουρκικό κράτος υποστήριξε την ίδια μέρα, χωρίς καμία έρευνα, ότι επρόκειτο για προπαγάνδα του PKK.

Ο στρατός μας είναι καθαρός, δεν υπάρχουν τέτοια όπλα στο οπλοστάσιο μας», είπαν οι Τούρκοι αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω την έκκληση που έχουν ήδη κάνει πολιτικοί και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “εάν ο τουρκικός στρατός είναι καθαρός και οι ισχυρισμοί μας είναι ψεύτικοι, τότε μπορεί να επιτραπεί σε μια ανεξάρτητη αντιπροσωπεία να ερευνήσει την περιοχή. Αυτό θα μπορούσε τελικά να αποδείξει ότι όλα είναι καθαρά».
Ποιος είναι ο ρόλος των διεθνών οργανισμών και του ΝΑΤΟ

Ο Karayilan είπε ότι η Τουρκία ενθαρρύνεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου σε διεθνές επίπεδο:

«Όταν το τουρκικό κράτος είδε ότι δεν υπήρξε αντίδραση από διεθνείς κύκλους στην χρήση απαγορευμένων όπλων, τόλμησε να χρησιμοποιήσει ακόμη περισσότερα χημικά αέρια, τακτικά πυρηνικά όπλα και θερμοβαρικές βόμβες το 2022.

Η σιωπηλή στάση των διεθνών θεσμών και ιδιαίτερα η υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στις τουρκικές επιχειρήσεις, καθώς και το γεγονός ότι ορισμένες χώρες προσφέρουν τέτοια όπλα στην Τουρκία ή τα κατασκευάζουν με αυτήν, υποδηλώνει τη συνενοχή τους.

Επειδή ο Χουλουσί Ακάρ και ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπουν ότι παρόλα αυτά δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο με αυτό μέχρι στιγμής, οι επιχειρήσεις εντείνονται επειδή θέλω απεγνωσμένα, θέλοντας να έχουν ένα αποτέλεσμα πριν την έναρξη του χειμώνα και τις προεδρικές εκλογές».

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ερντογάν, βλέποντας την οργή να μεγαλώνει καθημερινά, απειλεί την χώρα μας, σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή του λαού του αλλού, αλλά μάλλον δεν θα προλάβει όπως όλα δείχνουν, είτε λόγων πρόωρων εκλογών, είτε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι Τούρκοι όμως συνεχίζουν να έχουν απώλειες στο Βόρειο Ιράκ, όπως και οι Κούρδοι βέβαια, μόνο που αυτοί πολεμούν για το υπό δημιουργία Κουρδιστάν, και όπως όλα δείχνουν κάποια στιγμή θα σχηματιστεί το κράτος του Κουρδιστάν, το οποίο εμποδίζουν οι Τούρκοι εδώ και τόσα χρόνια με την ανοχή της δύσης.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.