Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τalos: Και ξαφνικά πέταξε το πρώτο ελληνικό UAV – Ξεκίνησε δοκιμαστικές πτήσεις

     Πρόκειται για το UAS Talos, μέγιστου μικτού βάρους απογείωσης άνω των 200 κιλών (σ.σ. το μέγιστο μικτό βάρος του αεροσκάφους, συμπεριλ...

    



Πρόκειται για το UAS Talos, μέγιστου μικτού βάρους απογείωσης άνω των 200 κιλών (σ.σ. το μέγιστο μικτό βάρος του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του και όλων όσων μεταφέρει), το οποίο κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Spirit Aeronautical Systems.



«Το UAS TALOS. Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία», αναφέρεται στον λογαριασμό της S.A.S. στο Instagram, όπου και περιλαμβάνεται σχετικό βίντεο.

Η πτήση πιθανώς αφορά σε μελέτη αεροδυναμικής (σ.σ. εξού και όπως προσέξετε και οι κορδέλες στα φτερά).




Tην ίδια ώρα, οκτώ συστήματα Spike NLOS θα εγκατασταθούν σε ελληνικές κανονιοφόρους και πλοία ανορθόδοξου πολέμου καθώς πογράφεται η συμφωνία με το Ισραήλ.

Οι Spike NLOS θα μπορούν να πετυχαίνουν πλήγματα ακριβείας σε αποστασεις ακόμα και έως 15 χλμ. στο Ανατολικό Αιγαίο.

Συνέχεια αναμένεται να πάρουν ο Στρατός Ξηράς και η Αεροπορία Στρατού, για την προμήθεια αντίστοιχων συστημάτων.

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ να μπουν οι πρώτες υπογραφές ενώ τα συστήματα θα παραδοθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.