Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μιλάμε για πολύ «έμπνευση»... Βασίλης Παπαθεοδώρου: Για 5 χρόνια φέρεται να κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας

  Αυτός ο θλιβερός τύπος δήλωσε πως τα κατέβαζε τα αρχεία αυτά γιατί ήθελε να εμπνευστεί για το νέο του βιβλίο... Για 5 χρόνια φέρεται να κ...

 


Αυτός ο θλιβερός τύπος δήλωσε πως τα κατέβαζε τα αρχεία αυτά γιατί ήθελε να εμπνευστεί για το νέο του βιβλίο...


Για 5 χρόνια φέρεται να κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας από το ίντερνετ ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, όπως φαίνεται από τα πρώτα δείγματα των σκληρών δίσκων που «χτενίζουν» οι αναλυτές στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, βρέθηκαν 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας μόνο στον έναν σκληρό δίσκο από τους δύο που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το σπίτι του κατηγορούμενου συγγραφέα.

Αν και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν επιβεβαιώνει ότι ο συγγραφές κατέβαζε αρχεία για τόσα χρόνια, το σίγουρο είναι ότι ο όγκος των αρχείων είναι τόσο μεγάλος που «χτύπησε» το ειδικό λογισμό της ασφάλειας.

Άλλωστε, και η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου για να κατεβάσει τα αρχεία, το e-mule, είναι γνωστή για πειρατικό κατέβασμα ταινιών και αρχείων, όμως δεν είναι γνωστή για υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, για να κατεβάσει κανείς το οτιδήποτε από το πρόγραμμα αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, που μίλησε στο LIVE NEWS, ότι το πρόγραμμα υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο, απλά η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούσε για 5 μήνες τη δράση του Βασίλη Παπαθεοδώρου μέχρι τελικά να τον συλλάβει για κατοχή περισσότερων από 100 αρχείων σκληρού πορνογραφικού υλικού με παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Ο λόγος που δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση όλο αυτό το διάστημα από την αστυνομία είναι γιατί από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η έρευνα συνεχίστηκε για κάποιες μέρες μετά τη σύλληψη για να δούμε αν σχετίζεται με άλλες υποθέσεις που παρακολουθεί η δίωξη», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.