Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Θα επιστρέψουν πριν τις εκλογές του 2023» – Τι εκτιμά ο δημιουργός του πιστού αντιγράφου τους

   Ο Ρότζερ Μάικλ είναι ο δημιουργός του πρώτου πιστού αντιγράφου των Γλυπτών του Παρθενώνα και έκανε μια πάρα πολύ θετική εκτίμηση, αφού δ...

  



Ο Ρότζερ Μάικλ είναι ο δημιουργός του πρώτου πιστού αντιγράφου των Γλυπτών του Παρθενώνα και έκανε μια πάρα πολύ θετική εκτίμηση, αφού δήλωσε πως ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο, πριν τις ελληνικές εκλογές του 2023».

Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας με έδρα της Οξφόρδη μίλησε στους thetimes.co.uk και είπε πως «όταν κλέβετε πράγματα και τα εκθέτετε σε δημόσια προβολή, μην εκπλαγείτε αν αργά ή γρήγορα κάποιος έρθει και πει: “Μου το έκλεψες και το θέλω πίσω”».

«Πλέον υπάρχει μικρή ανοχή σε θέματα πολιτιστικής οικειοποίησης και η στάση του Βρετανικού Μουσείου δεν συμβαδίζει με την εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι εξαρχής είχε την πρόθεση «να υποστηριχθούν οι συζητήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τον επαναπατρισμό των Γλυπτών».

Μάλιστα, ανέφερε πως «δεν μπορώ να αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες αλλά επεξεργάζονται μια πολύ ευαίσθητη συμφωνία και υπάρχει ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του». Έτσι, επικαλούμενος επαφές που έχουν γίνει μεταξύ του Προέδρου του Βρετανικού Μουσείου και του Έλληνα πρέσβη στη Βρετανία Ιωάννη Ραπτάκη, είπε ότι εκτιμά πως «τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν πριν τις ελληνικές εκλογές του 2023».
Ποιος είναι ο Ρότζερ Μάικλ

Ο Ρότζερ Μάικλ είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας, το οποίο δημιουργεί αντίγραφα και για αντικείμενα που έχουν αποσπαστεί από διάφορα μουσεία του κόσμου.

Έτσι, χάρη σε ένα ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας δημιούργησε το κεφάλι ενός αλόγου, ένα από τα τέσσερα συνολικά που υπήρχαν στο αέτωμα του Παρθενώνα.

Μάλιστα, σμιλεύτηκε ακριβώς πάνω στα πρότυπα του αυθεντικού εκθέματος το οποίο σαρώθηκε κρυφά, από ειδικές κάμερες, προκειμένου να αποδοθούν οι διαστάσεις και οι λεπτομέρειες με απόλυτη ακρίβεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.