Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Sabah: Τυχόν επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα οδηγούσε σε πόλεμο;

«Μια απόφαση της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια, θα οδηγούσε σε πόλεμο με την Τουρκία;». Αυτό το ερώτημα θέτ...





«Μια απόφαση της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια, θα οδηγούσε σε πόλεμο με την Τουρκία;». Αυτό το ερώτημα θέτει δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Αφορμή στέκονται οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις που έχουν αρχίσει στην Ελλάδα για επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, στοχεύοντας το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία.




Ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, İsmail Hakkı Pekin δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση λάβει μια τέτοια απόφαση, η Τουρκία θα δοκιμάσει πρώτα τη διπλωματία και συνέχισε:

«Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, θα υπάρξει σύγκρουση».

------------------------------------------


«Η Τουρκία μπορεί να περάσει τα πολεμικά πλοία της μέσω των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με την Ελλάδα» τόνισε ο Pekin, λέγοντας πως η σύγκρουση θα είναι αποτέλεσμα ενεργειών της χώρας μας.

«Εάν η Ελλάδα προχωρήσει, τότε το τουρκικό ναυτικό και οι αεροπορικές δυνάμεις θα επέμβουν» είπε ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.