Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Διοικητής του Πούτιν στην πρώτη γραμμή του πολέμου καταζητείται για την κατάρριψη της πτήσης MH17

    Ένας στρατιωτικός που καταζητείται ως «εγκληματίας πολέμου» και κατηγορείται για συνέργεια στην κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia ...

   



Ένας στρατιωτικός που καταζητείται ως «εγκληματίας πολέμου» και κατηγορείται για συνέργεια στην κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines έγινε «διοικητής στις δυνάμεις πρώτης γραμμής του Βλαντιμίρ Πούτιν που πολεμούν στην Ουκρανία».

Ο λόγος για τον 51χρονο Ιγκόρ Στρέλκοφ, πρώην υπουργό Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, που αρχικά δεν είχε συμφωνήσει με την επιλογή του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Πλέον έχει αλλάξει και ο πρώην συνταγματάρχης και σκληροπυρηνικός της FSB διορίστηκε διοικητής πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο Στρέλκοφ που το πραγματικό του όνομά είναι Ιγκόρ Γκίρκιν lkov κατηγορήθηκε για την κατάρριψη του MH17 που χτυπήθηκε από πύραυλο BUK που προμήθευσε η Ρωσία το 2014. Πάνω από 298 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το Boeing 777 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ ανατινάχθηκε στον ουρανό.

Ο Στρέλκοφ ήταν μεταξύ των τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού που δικάστηκαν για το συγκεκριμένο γεγονός. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται στην Ολλανδία και την απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Για αρκετό διάστημα είχε εξαφανιστεί από το κανάλι του στο Telegram, ενώ όπως ανέφερε δημοσιογράφος Στρέλκοφ βρίσκεται στο μέτωπο πολεμώντας είτε ως αρχηγός μονάδας είτε ως υποδιοικητής. Μάλιστα είχε δοκιμάσει και νωρίτερα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή χωρίς όμως επιτυχία.

------------------------------------------


Να σημειωθεί πάντως ότι είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι περισσότερες στρατιωτικές ήττες θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον Πούτιν και κατηγόρησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου και τον υπουργό Άμυνας του για ανικανότητα.

Ο νέος του ρόλος ως διοικητής – πιθανώς σε έναν ιδιωτικό στρατό που υποστηρίζει τον Πούτιν – φαίνεται ένα σημάδι ότι οι σκληροπυρηνικοί είναι πλέον πλήρως υπεύθυνοι για τον πόλεμο που κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.