Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H τουρκία ΔΕΝ θα πάρει F-16... Αυτή είναι η αλήθεια για τα ψέματα των τούρκων και των Ρωσοκίνητων στην Ελλάδα!

  Επειδή η Βουλή στις είναι σχεδόν σε διάλυση, λόγω των ενδιάμεσων εκλογών που θα γίνουν το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι...

 



Επειδή η Βουλή στις είναι σχεδόν σε διάλυση, λόγω των ενδιάμεσων εκλογών που θα γίνουν το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι κατάλληλες διαπραγματεύσεις σχετικά με τις δύο τροπολογίες των γερουσιαστών Μενέντεζ και Βαν Χόλεν, οι οποίες θέτουν συγκεκριμένους περιορισμούς. Στο παρόν προσχέδιο κατά συνέπεια δεν περιλήφθηκαν οι δύο τροπολογίες επειδή δεν είναι ομόφωνα δεκτές στη Γερουσία. Στο παρόν προσχέδιο περιλήφθηκαν οι τροπολογίες που είναι ομόφωνα δεκτές.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στο τελικό κείμενο Γερουσίας και Βουλής το κείμενο που θα παρουσιαστεί και στον πρόεδρο Μπάιντεν, θα τοποθετηθούν εκ νέου οι δύο τροπολογίες κι εκεί θα γίνει η απαιτούμενη διαπραγμάτευση. Θα συνεδριάσουν τα δύο σώματα με την παρουσία τεσσάρων βουλευτών από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τεσσάρων Γερουσιαστών κι εκεί θα γίνει μία διαπραγμάτευση, για να αποφασίσουν το τελικό κείμενο. Οι δύο τροπολογίες Μενέντεζ και Βαν Χόλεν έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή.

«Η Τουρκία δεν θα τα πάρει τα F-16. Ήταν μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας. Η Τουρκία πρέπει πρώτα να γίνει ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ»

Αυτή είναι η θέση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως μεταφέρθηκε στην ιστοσελίδα μας, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη της απόσυρσης από το νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών (NDAA), των τροπολογιών που επέβαλλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την αναβάθμιση των F-16.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ενημερώνει για την διαδικασία από τις ΗΠΑ: 

Ο κ. Μενέντεζ απουσίαζε χθες από τη Γερουσία, όπως και πολλοί άλλοι νομοθέτες. Και επιχειρήθηκε η τραβεστί διαδικασία από κάποιους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες, οι οποίοι τάχθηκαν με το μέρος της Τουρκίας.

Μετά την αναγγελία της είδησης πανηγύρισαν οι Τούρκοι όπως ήταν αναμενόμενο. Αλλά πανηγύρισαν και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι αυτό που τους ενδιαφέρει ένα το μικρό «κομματικό χωριό» στην Ελλάδα και όχι οι εθνικές υποθέσεις του Ελληνισμού.

MuteΑς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το πρώτο δεδομένο είναι η επαναλαμβανόμενη δήλωση του γερουσιαστή Μενέντεζ, -πριν μερικές μέρες τόνισε τα ίδια και στην εκδήλωση των ομογενών του Νιου Τζέρσεϊ για την ενίσχυση της εκστρατείας του. Είπε τα εξής για το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει άλλα 80 που διατηρεί στο οπλοστάσιο της, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καθηλωμένα στο έδαφος:

“Όσο είμαι εγώ πρόεδρος της Επιτροπής αυτής (εννοεί της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας), που έχει λόγο στην πώληση των F-16 σε άλλες χώρες, αυτό δεν θα γίνει” (εννοεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία).

Για την πώληση των F-16 στην Τουρκία θα αποφασίσουν οι αρμόδιες Επιτροπές του Κογκρέσου: Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και οι Επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων των δύο σωμάτων. Οι επικεφαλής των Επιτροπών μπορούν να σταματήσουν την πώληση.

Ο κ. Μενέντεζ έχει θέσει όρους στην Τουρκία για να αποδεχθεί να προχωρήσει η πώληση. Η Άγκυρα ήδη τους απόρριψε. Πρόβλημα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.