Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle ξανά στο Αιγαίο… για συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Η Γαλλία στέλνει και πάλι στα ελληνικά νερά το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, μετά την «αστραπή» του Γαλλικού Ναυτικού, το τύπου...





Η Γαλλία στέλνει και πάλι στα ελληνικά νερά το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, μετά την «αστραπή» του Γαλλικού Ναυτικού, το τύπου Μιστράλ πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων Τονέρ, που βρέθηκε στην καρδιά του Αιγαίου και αποβίβασε στελέχη ειδικών επιχειρήσεων των δυο χωρών στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο στο πλαίσιο της άσκησης «Αργώ 22».

Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο, από το οποίο απονηώνονται Rafale Μ του Marine Nationale, ιπτάμενα ραντάρ καθώς και ελικόπτερα, θα φτάσει νότια της Κρήτης το Νοέμβριο. Και ήδη οι αρμόδιοι κλάδοι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έχουν πιάσει δουλειά, με τα στελέχη τους να έχουν λάβει εντολή ώστε να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό ναυτικών και αεροπορικών γυμνασίων.

Παράλληλα η Ελληνική πλευρά θα συζητήσει και για τον τρόπο ένταξης Ελληνικής φρεγάτας στην ισχυρή αρμάδα των πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν και προστατεύουν το Ντε Γκολ. Το αεροπλανοφόρο μετά τις κοινές ασκήσεις με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βάλει ρότα για τον Ινδικό Ωκεανό στο πλαίσιο της διαρκούς παρουσίας της Γαλλίας σε περιοχές που η ίδια έχει συμφέροντα, αλλά και σ’ έναν διαρκή συμμαχικό αγώνα που γίνεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας η οποία βρίσκει διαύλους δια της θαλάσσιας οδού.



Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο είναι η δεύτερη φορά εντός της χρονιάς που θα βρεθεί στα Ελληνικά νερά, δείγμα της υγειούς και πολυποίκιλης συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Παρίσι η οποία επισφραγίστηκε γι’ ακόμη μια φορά μέσω των δηλώσεων που έγιναν στο Ελιζέ από τον Εμ. Μακρόν κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου αλλά και τα Ελληνικά, των πολεμικών πλοίων που θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από κοινά γυμνάσια, θα «εξεταστούν» στην διαλειτουργικότητα που είναι στόχος, όχι μόνο Ελληνογαλλικός αλλά με την ευρεία έννοια Συμμαχικός, εντός του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση των ριπών…

Και σ’ ότι αφορά τα Γαλλικά Rafale M, της ναυτικής έκδοσης δηλαδή, οι πιλότοι τους θα βρεθούν και πάλι εντός του FIR Αθηνών, ενός γνώριμου πλέον γι’ αυτούς εναέριου χώρου που έχουν πετάξει αρκετές φορές, κυρίως από το 2020, όταν η Ελληνογαλλική επαφή αναπτύχθηκε περαιτέρω σε πολιτικό, διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο.

------------------------------------------


Πάντως στο πλαίσιο του σχεδιασμού των ασκήσεων κι από την στιγμή που η 332 Μοίρα έχει λάβει το πράσινο φως ως πλήρως επιχειρησιακή, δεν αποκλείεται να υπάρξει αεροπορικός σχηματισμός από Ελληνικές και Γαλλικές «ριπές ανέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.