Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουρελόχαρτα... Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της μισής Λιβύης υπογράφει δύο στρατιωτικές συμφωνίες με την Τουρκία

  Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρα...

 



Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα είπε ότι η πρώτη συμφωνία είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων στρατιωτικής αεροπορίας στη Λιβύη, με τη βοήθεια της τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό.

Πρόσθεσε ότι η δεύτερη συμφωνία περιελάμβανε πρωτόκολλα εφαρμογής για τη συμφωνία ασφαλείας που υπεγράφη από το Προεδρικό Συμβούλιο της πρώην Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) το 2019.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ντμπέιμπα συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας και Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (SAHA EXPO), η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για διμερή και περιφερειακά θέματα άμυνας και ασφάλειας, πρωτίστως συνεργασίας στρατιωτικής εκπαίδευσης και αμυντικής βιομηχανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντμπέιμπα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών Akinci.

Κατά τη συνάντηση, ο Ακάρ δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας Λιβύης που θα έχει διασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα και την πολιτική της ενότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Ατίλα Γκουλάν.

Aydinlik, Libyan Update, Twitter,
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.