Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θλιβερό! Τα πρακτόρια... Έφτιαξαν σύνδεσμο οπαδών της Φενερμπαχτσέ με την επωνυμία «Δυτική Θράκη» και πήραν έγκριση από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής!

   Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου οπαδών της Φενέρμπαχτσε με το όνομα «Δυτική Θράκη», ο οποίο...

  



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου οπαδών της Φενέρμπαχτσε με το όνομα «Δυτική Θράκη», ο οποίος πήρε έγκριση από το Πρωτοδικείο Ροδόπης. Ο λόγος είναι προφανής, μιας και η Θράκη στην Ελλάδα είναι ενιαία γεωγραφική περιοχή και δεν χωρίζεται αναλόγως τη θέση της στον χάρτη.

Για ορολογία Ερντογάν κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος απειλεί πως θα κινηθεί νομικά. Αναλυτικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε:: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα…Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε.Ειναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δωθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη.Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπεί και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Έντονη κινητικότητα από τα πρακτόρια...

Όπως γράφουμε και στον έντυπο "Στόχο" που κυκλοφορτεί, όσο εμείς τους αφήνουμε πεδίο ελεύθερο, τόσο αυτοί αποκτούν δύναμη έχοντας τις πλάτες του τουρκικού προξενείου. Ο λόγος για τους τουρκόψυχους συλλόγους που δρουν πανελεύθερα στην έως τώρα απελευθερωμένη Θράκη ΜΑΣ και αυτοαποκαλούνται παρανόμως «τουρκικοί».

Όλα αυτά τα γνωστά τουρκόψυχα μπουμπούκια μαζεύτηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στα γραφεία της περιβόητης «τουρκικής ένωσης Ξάνθης», παρουσία μάλιστα του εκλεκτού του προξενείου νέου ψευτομουφτή, Μουσταφά Τράμπα. Εκεί ο Οζάν Αμέτογλου, πρόεδρος της παράνομης ένωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με «αδελφικούς συλλόγους» και ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.
Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία μιλήσουν για τα μελλοντικά κοινά τους σχέδια και έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση της «Πλατφόρμας Συλλόγων Τουρκικής Μειονότητας Επαρχίας Ξάνθης», η οποία θα περιλαμβάνει μειονοτικές ενώσεις που θα λειτουργούν σε χωριά όλης της επαρχίας!

Αποφασίστηκε επίσης η σύσκεψη κάθε τρεις μήνες με τη συμμετοχή των προέδρων και των υπευθύνων των εν λόγω συλλόγων και η συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας. Συμφώνησαν επίσης να κάνουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μελέτες που θα οργανώσουν από κοινού.

 


Οι τουρκόψυχοι σύλλογοι που περιλαμβάνονται στην «Πλατφόρμα» είναι οι εξής: «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Şahin, Σύλλογος Νεολαίας Λινών, Σύλλογος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέων Demircik, Σύλλογος Νέων Mustafaçova, Αθλητική, Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση Yassiören, Σύλλογος Νέων Koyunköy, Σύλλογος Νέων Gökçeler, Dinkler Honeysuckle Association, Ένωση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Kırköy, Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Αδελφότητας Ova. Όπως βλέπετε χρησιμοποιούν τις τουρκικές ονομασίες για περιοχές της Θράκης ΜΑΣ και κανενός το αυτάκι δεν ιδρώνει. Νάνι νάνι νάνι νάνι νάτο το χατζάρι φτάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.