Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακραία τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο: Ακταιωροί και ιστιοφόρα παραβίασαν μαζικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα

   Το μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία συνεχίζεται καθώς έστειλε τουλάχιστον 10 πλοία μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα τα οποία παραβιάστηκαν...

  


Το μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία συνεχίζεται καθώς έστειλε τουλάχιστον 10 πλοία μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα τα οποία παραβιάστηκαν για αρκετή ώρα.

Σε μια ακόμα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, καθώς μέρος των «εορταστικών» της εκδηλώσεων φαίνεται πως ήταν να στείλει τουρκικές ακταιωρούς στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου να παραβιάσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί τουρκικές ακταιωροί και τουλάχιστον 10 ιστιοφόρα με τουρκική σημαία «επισκέφτηκαν» τη θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης.

Σύμφωνα με το Open που παρουσίασε και σχετικό βίντεο, οι τουρκικές ακταιωροί και τα ιστιοφόρα με την τουρκική σημαία «αλώνιζαν» για 10 λεπτά στην ελληνική θαλάσσια περιοχή παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο μετά τη νέα παραληρηματική ομιλία του Ερντογάν για την παρουσίαση του «Αιώνα της Τουρκίας». Ο Τούρκος πρόεδρος μιλούσε για περισσότερο από δύο ώρες στην εκδήλωση του κόμματός του, AKP, δίνοντας ξανά έμφαση σε νεοοθωμανικές «κορώνες».

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ανέφερε πως είναι εύλογος ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία. «Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις», υπογράμμισε και ανέφερε ότι δεν αναμένεται να κοπάσει η ακραία ρητορική της Τουρκίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.