Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όχι δεν είναι πλάκα.... Τούρκος εμπειρογνώμονας: «Η Ευρώπη ιδρύθηκε στη βάση του …ισλαμικού πολιτισμού»...!!!

Ο Μπεκίρ Καρνέγκα, επικεφαλής του μη κυβερνητικού Διεθνούς Ιδρύματος για την Έρευνα Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε την Πέμπτη ότι...




Ο Μπεκίρ Καρνέγκα, επικεφαλής του μη κυβερνητικού Διεθνούς Ιδρύματος για την Έρευνα Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ευρώπη δημιούργησε τον πολιτισμό της στη βάση του ισλαμικού πολιτισμού.

Αυτό έγινε σε δήλωση στο πρακτορείο Anadolu στο περιθώριο του συμποσίου «Πολιτιστική κληρονομιά, κοινό παρελθόν - κοινό μέλλον», το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία μεταξύ του Τουρκικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Yunus Emre και του κυβερνητικού Ιδρύματος Dar Al-Hadith Al-Hassaniya στο Μαρόκο και του Διεθνούς Ιδρύματος Πολιτιστικής Έρευνας της Κωνσταντινούπολης στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ.

Το συμπόσιο συζήτησε την ανάγκη να γνωρίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά που παρουσιάζει ο ισλαμικός πολιτισμός, να επιστρέψουμε στην αυτοαναγνώριση και να βασιστούμε σε αυτόν τον πολιτισμό, επιπλέον του ρόλου του στη διαφώτιση άλλων πολιτισμών και των μελετητών του, όπως ο Ibn Rushd και ο Ibn Sina. παρουσιάζεται σε πολλές επιστήμες.

Ο Καρνέγκα πρόσθεσε: «Σήμερα χρειαζόμαστε μια αυθεντική και αρχαία πολιτισμένη συνείδηση. Ο πολιτισμός μας είναι βαθύς και επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά τον δυτικό κόσμο”, σημειώνοντας ότι “η Ευρώπη δημιούργησε τον πολιτισμό της με βάση τον ισλαμικό πολιτισμό».

Ο Μπακίρ τόνισε την «αναγκαιότητα ενημέρωσης των νέων για τον μεγάλο ρόλο του ισλαμικού πολιτισμού σε όλη την ιστορία».

Και συνέχισε, «Ξεχάσαμε τον πολιτισμό μας και χάσαμε την αυτοαναγνώριση και τον πολιτισμό μας, και αυτή η απώλεια επηρέασε το μυαλό πολλών νέων ανθρώπων, όπως λένε ότι δεν έχουμε καμία επιστημονική ανακάλυψη... Δεν έχουμε διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά πράγματι, πριν από 1000 χρόνια, εξέχοντες επιστήμονες και φιλόσοφοι ανήκαν σε ισλαμικές χώρες».

Ο Μπεκίρ Καρνέγκα ίδρυσε το Διεθνές Ίδρυμα για την Έρευνα Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης το 2014. Είναι επίσης λέκτορας στη Σχολή Ισλαμικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Γιάλοβα και προηγουμένως υπηρέτησε ως επικεφαλής σύμβουλος των Υπουργών για Πολιτιστικές Υποθέσεις.

Turk Press
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.