Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα χτυπούσαν Θεσσαλονίκη! Τουρκικός Τύπος: Ο Γκιουλέν παρέδωσε πολεμικά σχέδια της Τουρκίας στις ελληνικές Αρχές

  Το σχέδιο για την πολεμική επιχείρηση, προέβλεπε ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας με κύριο στόχο την Θεσ...

 



Το σχέδιο για την πολεμική επιχείρηση, προέβλεπε ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας με κύριο στόχο την Θεσσαλονίκη

Απόρρητα πολεμικά επιχειρησιακά σχέδια κατά της Ελλάδας, παρέδωσαν στην Αθήνα στρατιωτικοί της Τουρκίας, προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρει αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet.

Το σχέδιο για την πολεμική επιχείρηση, προέβλεπε ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας με κύριο στόχο την Θεσσαλονίκη, ακόμα και την Αθήνα, προκειμένου οι ελληνικές δυνάμεις να αιφνιδιαστούν καθώς αναμένουν χτύπημα στα νησιά.

Σύμφωνα με το τουρκικό «σχέδιο», που πόνταρε σε αντιπερισπασμό, μια τέτοια ενέργεια θα μετακινούσε τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Αιγαίο για την υπεράσπιση της ηπειρωτικής χώρας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet, υποστηρίζει ότι τα σχέδια αυτά δόθηκαν στις ελληνικές Αρχές, από τη FETO του Γκιουλέν και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται στόχοι στρατιωτικών βάσεων, οπλοστάσια αλλά και αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών.

«Όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε ποτέ πως έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σχέδιο, κάνοντας ωστόσο τις αναγκαίες προετοιμασίες. Όμως λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου δημοσιεύτηκαν στις ελληνικές εφημερίδες με τον φόβο της τουρκικής εισβολής να τρομοκρατεί τους Έλληνες» γράφει ο αρθρογράφος.

Μάλιστα το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Αλεξανδρούπολη απέκτησε αμερικανική βάση -κάτι που ήθελε η Ελλάδα- γιατί η πόλη κατείχε σημαντική θέση στο τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Εμπλοκή CIA στη πτώση Ερντογάν

Ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, εμπλέκει μάλιστα και τις ΗΠΑ, με σενάρια ανάμειξης της CIA, που είχε ως στόχο να πέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εξουσία, μέσω μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος επικαλείται αναλύσεις του Μίχαελ Ρούμπιν, Αμερικανού αναλυτή και συγγραφέα, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα καταλάμβανε αρχικά συγκεκριμένες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, προκαλώντας στη συνέχεια αντίδραση της Ελλάδας που θα τα ανακαταλάμβανε στρατιωτικά, κάτι που θα οδηγούσε στην πτώση του Ερντογάν.

------------------------------------------


«Η εκδίωξη των Τούρκων στρατιωτών από τα νησιά με στρατιωτικά μέσα θα έφερνε και το τέλος του Ερντογάν, το οποίο θα ήταν ίδιο με το τέλος του Αργεντινού δικτάτορα Γκαλτιέρι, ο οποίος προσπάθησε να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1982» σχολιάζει ο αρθρογράφος της Μilliyet.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.