Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Αθήνα αναβαθμίζεται από τις ΗΠΑ, που επεκτείνουν τις βάσεις στην Ελλάδα» γράφει η γερμανική ΤΑΖ

   Στην επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρεται η εφημερίδα του Βερ...

  




Στην επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρεται η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung.

Και ενώ «ο Ερντογάν δεν κουράζεται να τονίζει ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού», όπως σημειώνει η TAZ, «με την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος βασίζεται στην κλιμάκωση αντί στη διπλωματία».

Στη διαμάχη για την κυριαρχία και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ο Ερντογάν απείλησε πρόσφατα με επίθεση στα ελληνικά νησιά στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, σημειώνει η εφημερίδα.

«Ίσως απλώς για να δείξει στους εθνικιστές στην Τουρκία πριν από τις εκλογές ότι μπορεί να είναι ακόμα ο ισχυρός άνδρας. Ίσως όμως και να επιχειρήσει να πετύχει έναν θρίαμβο».

«Η Αθήνα αναβαθμίζεται στρατιωτικά από την Ουάσινγκτον»

Στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με την TAZ, όχι μόνο έχει οξυνθεί η σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά υπάρχουν επίσης σημάδια ενός ολοένα βαθύτερου ρήγματος μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης συνολικά.

------------------------------------------


Στη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, η ΕΕ στηρίζει πλέον το κράτος-μέλος Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Εντωμεταξύ και οι ΗΠΑ, υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στηρίζουν πλέον εξ ολοκλήρου την Ελλάδα. «Η Αθήνα αναβαθμίζεται στρατιωτικά από την Ουάσιγκτον και ο αμερικανικός στρατός επεκτείνει βάσεις στην Ελλάδα ή δημιουργεί νέες».

Πηγή: Deutsche Welle


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.