Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το αληθινό πρόσωπο της χώρα του δείχνει ο Μπαχτσελί: «Σε ισχύ νόμιμη και δίκαιη δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και Καραμπάχ»!

Αυτό που δείχνει ο Μπαχτσελί, το επεκτατικό, το μοβόρικο, το βάρβαρο, είναι το πραγματικό πρόσωπο της τουρκίας και όλα τα άλλα που μπορεί να...


Αυτό που δείχνει ο Μπαχτσελί, το επεκτατικό, το μοβόρικο, το βάρβαρο, είναι το πραγματικό πρόσωπο της τουρκίας και όλα τα άλλα που μπορεί να παρουσιάζονται ενίοτε είναι μια πρόσκαιρη απάτη για επικοινωνιακούς λόγους. 

Κι αυτό το πραγματικό πρόσωπο της τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με κατευνασμό, διάλογο, συναίνεση ή οτιδήποτε παρόμοιο, αφού όλα αυτά η τουρκία τα εκλαμβάνει ως αδυναμία και αντιδρά αναλόγως...

Προκαλεί λοιπόν ξανά ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λίγες μέρες μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήριζε τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ως τουρκικά.

Αυτή τη φορά, ο Μπαχτσελί, σε ένα επεκτατικό παραλήρημα, υποστηρίζει πως η Τουρκία έχει δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επεκτατικό παραλήρημα

Ειδικότερα, ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ότι:

«Στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο- Kαραμπάχ είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας.... Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας.... Σε όποιο σημείο υπάρχει πρόβλημα, η Τουρκία είναι εκεί».


------------------------------------------


Ενόψει των εκλογών στην Τουρκία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ επανέλαβε τη στήριξή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η συμμαχία του κόμματός του με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι πολύ ισχυρή.

Οι απειλές Ερντογάν που προηγήθηκαν...

Στα τέλη της περασμένης βδομάδας ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε (14.10.2022) με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αστάνα και κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα αποκάλυψε τι… συζήτησαν. Πως θέλουν να φτιάξουν κέντρο διανομής φυσικού αερίου «στη Θράκη»!

Σχεδόν σε κάθε πτήση επιστροφής από ταξίδι του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει… ειδήσεις. Έτσι και αυτή τη φορά, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να αποκαλύπτει τα σχέδιά του για «τη Θράκη», όπως είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μίλησε για την πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου.

«Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», είπε.

«Δεν θα πούμε ποιο βράδυ θα έρθουμε»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας. «Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.