Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία «Οι ΗΠΑ πήγαν Αλεξανδρούπολη για να μας εμποδίσουν να κάνουμε μαζί με τους Ρώσους ενεργειακό κόμβο τη Θράκη»!

Στα σχέδια της Τουρκίας να χτίσει κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη, σε συνεργασία με την Ρωσία, όπως ανακοίνωσε την Παρα...





Στα σχέδια της Τουρκίας να χτίσει κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη, σε συνεργασία με την Ρωσία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ερντογάν, αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι "η Αλεξανδρούπολη είναι εμπόδιο και ανταγωνιστική στα σχέδιά μας".

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο αρθρογράφος της Milliyet, Ζαφέρ Σαχί ανέφερε μιλώντας στο CNN Turk: "Mα ο λόγος που οι ΗΠΑ πήγαν στην Αλεξανδρούπολη είναι αυτός. Για να μας εμποδίσει. Ο λόγος που χτίζει τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης αερίου. Κι εμείς ώρα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στον κόλπο του Ξηρού και με τις δυνατότητες μας".

Ο Ερντογάν θέλει να φτιάξει μαζί με τους Ρώσους «κέντρο διανομής φυσικού αερίου στη Θράκη»!

Από την περασμένη βδομάδα όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε (14.10.2022) με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αστάνα και κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα αποκάλυψε τι… συζήτησαν. Πως θέλουν να φτιάξουν κέντρο διανομής φυσικού αερίου «στη Θράκη»!

Σχεδόν σε κάθε πτήση επιστροφής από ταξίδι του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει… ειδήσεις. Έτσι και αυτή τη φορά, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να αποκαλύπτει τα σχέδιά του για «τη Θράκη», όπως είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μίλησε για την πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου.

«Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.