Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο κέντρο της Σμύρνης! Μυκηναϊκά ευρήματα ανακαλύφθηκαν μέσα στην Τουρκοκρατία! Φωτογραφίες

    Μυκηναϊκά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία – Τάφος, κανάτα και αγγεία 3.400 ετών, που θεωρούνται ότι ανήκουν στον μυκηναϊκό πολιτισμ...

   



Μυκηναϊκά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία – Τάφος, κανάτα και αγγεία 3.400 ετών, που θεωρούνται ότι ανήκουν στον μυκηναϊκό πολιτισμό



Στις ανασκαφές Yassıtepe που πραγματοποιήθηκαν στον τύμβο Yeşilova στην περιοχή Μπουρνόβο της Σμύρνης, βρέθηκε τάφος, κανάτα και αγγεία 3.400 ετών, που θεωρούνται ότι ανήκουν στον μυκηναϊκό πολιτισμό.

Αναλυτικότερα, με την άδεια του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την υποστήριξη των δήμων της Μητροπολιτικής Σμύρνης και Μπουρνόβα, ο επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιολογίας της Σχολής Γραμμάτων του τουρκικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Zafer Derin δήλωσε ότι το φετινό σκέλος των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στους τύμβους Yeşilova και Yassıtepe έχει ολοκληρωθεί.



Τονίζοντας ότι στο τέλος των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή ομάδων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σμύρνης, προέκυψε ένας πολύ σημαντικός ταφικός χώρος και ευρήματα που ανήκουν στον μυκηναϊκό πολιτισμό, ο Derin έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

“Ο χώρος του νεκροταφείου χρησιμοποιείτο πριν από 5 χιλιάδες χρόνια. Συγκεκριμένα, συναντήσαμε μια ομάδα τάφων που χρονολογούνται πριν από 3.400 χρόνια. Υπάρχουν πέτρινα σεντούκια και πιθάρια.

Αυτοί οι τάφοι ανήκουν σε μια περίοδο στην πρώτη εμπορική ζωή της Σμύρνης. Τάφοι των εμπόρων στις Μυκήνες.

Οι Μυκηναίοι ήταν μια εμπορική και πολιτική ομάδα που κυριαρχούσε στα νησιά του Αιγαίου, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, ίχνη αυτής της κοινωνίας βρήκαμε επίσης στη Δυτική Ανατολία στις ανασκαφές στον Τύμβο του Γιασίτεπε .

Δεν αποτεφρώνονταν οι άνθρωποι, τους έβαζαν σε τάφους και σεντούκια και δίπλα τους έβαζαν «πελίκες», δηλαδή δίχειρες κανάτες, στις οποίες κουβαλούσαν μυρωδάτο ελαιόλαδο, και «πυξή». , που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κρέμας.

Άφησαν και τα κοσμήματα από πέτρα αχάτη, που έφεραν από την περιοχή τους, στους τάφους”.


Ο Zafer Derin δήλωσε ότι τέτοια ευρήματα μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη της Δυτικής Ανατολίας, αλλά ότι είναι σημαντικό ότι βρέθηκε αυτό το νεκροταφείο για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης της Σμύρνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.