Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στο Πέντάγωνο... Η τουρκία αποφάσισε την ενίσχυση της Στρατιάς του Αιγαίου! ''Κλειδώνουν'' κάθε στόχο οι ελληνικές ΕΔ

Ο Ερντογάν και η παρέα του απειλούν με πολεμικές ιαχές και πάλι την Αθήνα, με την απόφαση να ενισχυθεί η 4η στρατιά, η αποκαλούμενη και στρ...





Ο Ερντογάν και η παρέα του απειλούν με πολεμικές ιαχές και πάλι την Αθήνα, με την απόφαση να ενισχυθεί η 4η στρατιά, η αποκαλούμενη και στρατιά Αιγαίου, απειλώντας ξεκάθαρα τα νησιά μας.

Ο Τούρκος σύμβουλος Ομάρ Τσελίκ είπε τα εξής σχετικά με τον οπλισμό των νησιών από την Ελλάδα με μη στρατιωτικό καθεστώς:

«Το νόημα όλων αυτών είναι ότι υιοθετεί η Ελλάδα, θα αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, θα ενθαρρύνει και θα προκαλέσει την πλευρά του επιτιθέμενου και θα κάνει τον επιτιθέμενο να κάνει περισσότερες λανθασμένες και πιο παράνομες πράξεις, πάλι με λάθος στάση.

Τίποτα δεν θα συμβεί για την Τουρκία μπροστά σε αυτό, η Τουρκία θα αυξήσει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική της υποστήριξη στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου από εδώ και στο εξής.

Όσον αφορά την ισορροπία δυνάμεων, ανεβάζει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο σε επίπεδο που κανείς δεν μπορεί να απειλήσει τη Γαλάζια Πατρίδα ( θάλασσα), την Μαύρη Πατρίδα ( στεριά) και την Ουράνια πατρίδα ( εναέριος χώρος) της Τουρκίας.

Ποια είναι όμως η αρχή όλων αυτών; Είναι οι σύμμαχοί μας που δίνουν λάθος μήνυμα στην Ελλάδα, προκαλώντας την Ελλάδα.

Θα υιοθετήσουμε μια στάση που θα δώσει απάντηση στην επιθετική στάση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Ως εκ τούτου, αυτή η εικόνα που θα προκύψει δεν θα εξυπηρετήσει το ΝΑΤΟ, την ειρήνη στην περιοχή ή την διπλωματία, που χρειάζεται περισσότερο ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι, και να μην ξεφύγει από το τραπέζι. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί όταν έρθει στο τραπέζι», ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Στρατιά Αιγαίου (τουρκικά: Ege Ordusu), η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν 4η Στρατιά (4. Ordu), είναι μία από τις τέσσερις στρατιές του τουρκικού στρατού. Στη δικαιοδοσία της «Διοίκησης Στρατιάς Αιγαίου» (Ege Ordusu Komutanlığı) υπόκεινται όλες οι δυτικές ακτές της Τουρκίας και έχει έδρα τη Σμύρνη. Σχηματίστηκε τον Ιούλιο 1975...

Η επιχειρησιακή διάρθρωση της Στρατιάς Αιγαίου είναι η εξής:

Στρατιά Αιγαίου, με έδρα τη Σμύρνη

Τουρκική Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου, με έδρα τα κατεχόμενα
1η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Πεζικού, με έδρα τη Μαγνησία
3η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Πεζικού, με έδρα την Αττάλεια
11η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ντενιζλί
19η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Αδραμύττιο
57η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Πυροβολικού, με έδρα τη Σμύρνη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.