Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκία θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει με ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ και έρευνες με πλοία σημαίας Κατεχόμενων

H Τουρκία με τις κινήσεις της θέλει να καταστήσει μοναδική επιλογή την ίδια για την επιτυχία του East Med. Τουρκία: Παει να σοκάρει την Ελλ...





H Τουρκία με τις κινήσεις της θέλει να καταστήσει μοναδική επιλογή την ίδια για την επιτυχία του East Med.

Τουρκία: Παει να σοκάρει την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο με ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ και έρευνες με πλοία σημαίας Κατεχόμενων.

Σε πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Volkan εμφανίζεται το σχέδιο της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ναύαρχο ε.α. Τσιχάτ Γαϊτσί, η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά βημάτων για να εδραιώσει την θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της παράνομης τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο Τούρκος ναύαρχος, ένας από τους πατέρες της ιδέας της Γαλάζιας Πατρίδας, τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ στην περιοχή.

Στην συνέχεια η Τουρκία, σύμφωνα με τα βήματα που έχει εκπονήσει ο Τούρκος ναύαρχος, θα πρέπει να κάνει συμφωνία με τα Κατεχόμενα για την από κοινού εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή τον τουρκικό στόλο ερευνητικών και γεωτρύπανων, τα οποία θα φέρουν την σημαία των Κατεχόμενων.

Στόχος της Τουρκίας είναι να μπλοκάρει με αυτό τον τρόπο την διέλευση του East Med από την περιοχή (σ.σ. οι Ιταλοί προσδιοριζουν την κατασκευή του στα τέλη το 2025).

Ουσιαστικά η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει στα Κατεχόμενα μία εναλλακτική διαδρομή για τον East Med, ο οποίος από το Ισραήλ θα πηγαίνει στο κατεχόμενη τμήμα της Κύπρου και από εκεί στα παράλια της Μικράς Ασίας, συνεχίζοντας την πορεία του από την Τουρκία προς την Ε.Ε..

Η Τουρκία θέλει να εφαρμόσει στην Ανατολική Μεσόγειο το μοντέλο της Μαύρης Θάλασσας και να αποτελέσει τον εγγυητή της επιτυχίας του εγχειρήματος.

Προφανώς η Τουρκία με τις κινήσεις της θέλει να καταστήσει μοναδική επιλογή την συγκεκριμένη διαδρομή, για το λόγο αυτό και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να δυναμιτίσει τις ελληνικές θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκμεταλλευόμενη τη… δίψα της Ευρώπης και της Γερμανιας για φυσικό αέριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.