Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θάνατος Αρχιμανδρίτη στην Κυψέλη: Αυτοκτονία έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Λεβογιάννη, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, νεκρός μέσα στο...





Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Λεβογιάννη, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, νεκρός μέσα στο σπίτι του στην πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Καλόγρηα, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη πάλης, ούτε εντοπίστηκαν ευρήματα που να παραπέμπουν σε συμπλοκή με άλλο άτομο.

Βεβαίως, οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αποκλειστούν τα υπόλοιπα σενάρια.

Το χρονικό

Ο Αρχιμανδρίτης εντοπίστηκε απαγχονισμένος την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, από την γυναίκα που καθάριζε το σπίτι του. Την ενημέρωσαν η μητέρα και ο αδελφός του Αρχιμανδρίτη, που διαμένουν στο Άργος, καθώς προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά αυτό δεν είχε καταστεί δυνατόν, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν. Οι φόβοι τους, δυστυχώς, βγήκαν αληθινοί.

Ο Αθανάσιος Λεβογιάννης, όπως είχε βαπτιστεί, βρέθηκε απαγχονισμένος με μία ζώνη που ήταν δεμένη στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού. Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Ωστόσο, τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών καθώς δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης και την σημασία που δίνεται ώστε αυτή να διαλευκανθεί πλήρως. Πλέον, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Το σενάριο της δολοφονίας είχε ενισχυθεί από το γεγονός ότι βρέθηκε αίμα στο στόμα του, όπως και κάποια sms που εντοπίστηκαν στο κινητό του τηλέφωνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα γραπτά μηνύματα σχετίζονται με την προσωπική ζωή του Αρχιμανδρίτη, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών. Μεταξύ άλλων, δηλαδή, εξετάζεται εάν είχε προσωπικές διαφορές και αν κάποιος ήθελε να του κάνει κακό, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει και στη συνέχεια να σκηνοθετήσει την «αυτοκτονία» του.

Ένας αισιόδοξος και δραστήριος άνθρωπος σαν αυτόν πώς είναι δυνατόν να έβαλε τέλος στη ζωή του, επισημαίνουν, εξάλλου, οι δικοί του άνθρωποι. Ο απαγχονισμός του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου συνέβη σε μία περίοδο κατά την οποία κυριαρχεί η φρικτή υπόθεση του βιασμού και της κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ένας άλλος ιερέας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αφορμή την υπόθεση της ανήλικης, γεγονός που διαψεύστηκε τελικά από τον ίδιο.

Η είδηση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη σε αυτή την χρονική συγκυρία είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να κυκλοφορούν και νέες φήμες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που το Τμήμα Ανηλίκων ενημερώθηκε για την περίπτωση θανάτου του Χρυσοστόμου. Πρόκειται για το Τμήμα που χειρίζεται την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν προκύπτει κάποια σύνδεση των δύο αυτών υποθέσεων.

Το βέβαιο είναι ότι οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα λάβουν μαρτυρικές καταθέσεις, αναμένοντας και το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να πέσει φως στον θάνατο του Αρχιμανδρίτη. Ακόμη κι αν τελικά αποδειχθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονία, δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιος ηθικός αυτουργός, κάποιος άνθρωπος δηλαδή που να τον ώθησε σε αυτή την πράξη. Οι απαντήσεις, πάντως, εκτιμάται ότι θα δοθούν μέσα από την «αποκωδικοποίηση» της προσωπικής του ζωής.

Σημειώνεται ότι ο πατήρ Χρυσόστομος Λεβογιάννης είχε έντονη και πλούσια δράση. Ήταν εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, ενώ είχε τοποθετηθεί και στο «Καρέλλειο- Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Άνθρωποι που γνώριζαν τον ίδιο και την προσφορά του δηλώνουν σοκαρισμένοι από τις τραγικές εξελίξεις και ζητούν να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.