Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει ως λάφυρο... να επιφέρει ένα πλήγμα στην Ελλάδα!

Νεοοθωμανικές «ιαχές» εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινά προεκλογικές εμφανίσεις σε όλη ...





Νεοοθωμανικές «ιαχές» εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινά προεκλογικές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Ο «σουλτάνος» θέλοντας να πετάξει από πάνω του τον εφιάλτη του πληθωρισμού, μιλά για τα σχέδια του, βαφτίζοντας μάλιστα τον 21ο αιώνα ως αιώνα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν θέλοντας να συσπειρώσει τους παλιούς του ψηφοφόρους και τον σκληρό ισλαμικό πυρήνα, δεν παραλείπει να αναφερθεί στις επιτυχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στον Αλλάχ και στη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Η έμφαση στο Ισλάμ καθώς και οι κατηγορίες που εκτοξεύει προς την Αθήνα, αποτελούν την βασική του στρατηγική με την οποία θα κινηθεί προς την επανεκλογή του.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης, οποίος ανέφερε ότι το 2023 θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν ξεχνά κάθε φορά, να αναφέρεται και στην ακροδεξιά πτέρυγα (Γκρίζους Λύκους) και τον κυβερνητικό του εταίρο, Μπαχτσελί υποστγηρίζοντας πως θα κάνει την Τουρκία μια από τις 10 μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο σε όλους τους τομείς. «Αυτή τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες και ζωτικής σημασίας προκλήσεις, θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στον νέο αιώνα της Δημοκρατίας μας με το πρόγραμμα του Αιώνα της Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση που συνδυάστηκε και με τον εορτασμό 99 χρόνων εγκαθίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής (30/10) στο Mega, ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης, ανέφερε ότι το 2023 θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ ότι το 2023 θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία. Είναι τα 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης, είναι η δημιουργία του τουρκικού κράτους. Πρέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγει με ένα ισχυρό χαρτί. Έχει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά το αφήγημά του είναι ότι θα πρέπει να επιφέρει κάποιο πλήγμα στην Ελλάδα, η οποία τον εμποδίζει να υλοποιήσει τα σχέδιά του σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, και να το επιδείξει ως λάφυρο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτζώη, οι μεγάλες μάζες της κεντροανατολικής Τουρκίας μπορούν να επηρεαστούν εύκολα από τη ρητορική του Τούρκου προέδρου.

«Είναι ένα target group που πλάθεται εύκολα», σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η δυτική Τουρκία δύσκολα πείθεται, γιατί οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ευρωπαϊκής αντίληψης.

Μια ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές

Τα δεδομένα δείχνουν πως το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να έχει την πρώτη θέση.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Τούρκο πρόεδρο είναι εάν θα καταφέρει να πετύχει το 50%, ωστόσο θα πρέπει να υπολογίζει και το ενδεχόμενο η χώρα να να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών.

«Πιστεύω ότι το ερντογανικό σύστημα δεν θα επιτρέψει να χάσουν. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν θα χάσει εάν πάνε σε εκλογές», σχολίασε ο Γιάννης Μπαλτζώης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.