Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζητάνε και τα ρέστα οι βεβηλωτές της Αγίας Σοφίας: Διαμαρτυρία Τσελίκ για το τέμενος Μουράτ Ρέις στη Ρόδο

   Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ κατήγγειλε θρασύτατα τις ελληνικές αρχές για έλλειψη σεβασμού σε μουσουλ...

  



Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ κατήγγειλε θρασύτατα τις ελληνικές αρχές για έλλειψη σεβασμού σε μουσουλμανικά κτιρια και συγκεκριμένα για το οθωμανικό συγκρότημα του Μουράτ Ρέις στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, το συγκεκριμένο συγκρότημα περιέχει τζαμί, πνευματικό κέντρο, οικία δερβίσηδων και μουσουλμανικό «νεκροτραφείο ηρώων», ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα λέγοντας ότι η μετατροπή του σε ωδείο είναι «απαράδεκτη» και αποτελεί «ασέβεια».

Δεν διστάζει να πάει και ένα βήμα πιο πέρα, ισχυρίζομενος ότι η Ελλάδα δείχνει μια «βάρβαρη προσέγγιση» και ότι η χώρα μας αποχαρακτηρίζει συστηματικά «τουρκικά και οθωμανικά μνημεία».

«Η συστηματική πολιτική αποχαρακτηρισμού στοιχείων της οθωμανικής τουρκικής κληρονομιάς από τις ελληνικές αρχές αποτελεί ασέβεια προς την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να ντρέπονται για τις πρακτικές που αποσκοπούν στον εξευτελισμό των ηρώων μας», σημειώνει σε σειρά από tweets του ο Τσελίκ

Μάλιστα, ξεχνώντας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υποστηρίζει ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές ελληνορθόδοξες εκκλησίες ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, τις επισκεύασε και τις άνοιξε για προσκύνημα.

«Από την άλλη, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δείχνει μια βάρβαρη προσέγγιση στην κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και επιτίθεται βάναυσα στην κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά», καταλήγει εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.