Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γυναίκα Αστυνομικός Αποτρέπει Άντρα από Αυτοκτονία

    Του Φούκα Θεόδωρου, Ειδικού Γραμματεία Τύπου και Μ.Μ.Ε. Ε.ΑΣ.Υ.Α.-Υπεύθυνου έκδοσης εφημερίδας Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Α...

   



Του Φούκα Θεόδωρου, Ειδικού Γραμματεία Τύπου και Μ.Μ.Ε. Ε.ΑΣ.Υ.Α.-Υπεύθυνου έκδοσης εφημερίδας

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Συναντήθηκα με την Αρχιφύλακα ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ Σοφία η οποία υπηρετεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής από το 2004. Μου εξιστόρησε πως την 10/6/2022, ενώ εκτελούσε υπηρεσία κατά το ωράριο 21:00-05:30 και πιο συγκεκριμένα περί την 21:34 ώρα, έλαβε κλήση από κινητό τηλέφωνο όπου ακουγόταν ένας άντρας να κλαίει με λυγμούς μη καταλαβαίνοντας τι προσπαθούσε να της πει. Εκείνη προσπάθησε να τον ηρεμήσει ώστε να καταλάβει τι του συνέβαινε και όταν τα κατάφερε τελικά της είπε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά και ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Μου περιέγραψε πως χωρίς να χρονοτριβήσει, του ζήτησε αμέσως να της πει την διεύθυνση κατοικίας του προκειμένου να μεταβεί άμεσα περιπολικό και εν συνεχεία τον κράτησε απασχολημένο συζητώντας μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι συνάδελφοι διότι ακουγόταν έντονα φορτισμένος.

Στην συζήτηση που είχε μαζί του της είπε ότι διέμενε σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα και τον παρότρυνε να βγει έξω από αυτό στο δρόμο, ώστε να είναι αφενός μεν ευκολότερη και ασφαλέστερη η προσέγγιση των συναδέλφων στο σημείο και αφετέρου δε για να τον αποτρέψει από το να πράξει κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Στη συνέχεια τον ρώτησε διάφορες πληροφορίες για την ζωή του δηλώνοντας της ότι είναι 43 ετών , χωρισμένος και έχοντας μία κόρη με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις.

Η Αρχ/κας μου τόνισε ιδιαιτέρως ότι μέσα από την συζήτηση που είχε μαζί του ένιωσε ότι άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του ακούγοντας τον λίγο πιο χαλαρό και δίνοντάς της περισσότερες πληροφορίες για εκείνον , όπως ότι ένιωθε πολύ μόνος διότι είχε χάσει τον πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν 7 ετών, ότι η μητέρα του είναι κατάκοιτη και ότι ο ίδιος είχε να εργαστεί εδώ και 3 μήνες καθώς είχε σπάσει το χέρι του. Αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος είχε φτάσει σε απόγνωση καθώς επαναλάμβανε διαρκώς ότι η αυτοκτονία ήταν η μοναδική λύση να λυτρωθεί. Εκείνη από την μεριά της του έλεγε ότι είναι πολύ νέος και ότι όλα με τον καιρό θα τακτοποιηθούν και ότι αυτό που σκέφτεται δεν αποτελεί λύση , προσπαθώντας διαρκώς να του τονώσει το ηθικό. Καθώς μιλούσε μαζί του έφτασαν στο σημείο οι συνάδελφοι και στη θέα τους, πριν κλείσει την γραμμή ,την ευχαρίστησε για την υπομονή και τις συμβουλές της.

------------------------------------------


Η συνάδελφος του ζήτησε να την καλέσει όποτε επιθυμεί στο 100 για να την ενημερώσει για την κατάσταση του. Πράγματι, μετά από 4 μέρες εκείνος τηλεφώνησε και την ενημέρωσε ότι νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και την ευχαρίστησε ξανά για την στήριξη που του παρείχε σε μία τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Πηγή: easya.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.