Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο διάδοχος του θρυλικού AH-64 Apache! ΒΙΝΤΕΟ

defence-point.gr Το σχέδιο της για τον διάδοχο του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache και του αναγνωριστικού ελικοπτέρου OH-58 Kiowa Warri...






defence-point.gr Το σχέδιο της για τον διάδοχο του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache και του αναγνωριστικού ελικοπτέρου OH-58 Kiowa Warrior παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Boeing.

Το σχέδιο της εταιρείας παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Association of the United States Army στην Ουάσινγκτον και περιλαμβάνουν ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με ομοαξονικό στροφείο και ένα στροφείο στο ουραίο τμήμα.




Το νέο επιθετικό ελικόπτερο σχεδιάστηκε για την καταστροφή αρμάτων μάχης, θωρακισμένων στόχων και συγκεντρώσεις στρατευμάτων τόσο στην πρώτη γραμμή, όσο και πίσω από αυτή. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει στη νέα σχεδίαση το ομοαξονικό στροφείο Χ2 που έχει ήδη δοκιμαστεί στο ελικόπτερο S-97 Raider.

Το ελικόπτερο S-97 Raider πέταξε για πρώτη φορά την Άνοιξη του 2015 και ενσωματώνει την τεχνολογία ομοαξονικού στροφείου Advancing Blade Concept (ABC). Το διθέσιο δικινητήριο (Future Affordable Turbine Engine (FATE)) ελικόπτερο θα διαθέτει δύο παράλληλα κάθετα κινούμενα ουραία και το τρίτο στροφείο μεταξύ αυτών.
Το νέο επιθετικό ελικόπτερο θα χρησιμοποιεί το από κοινού ανεπτυγμένο από τις εταιρείες Boeing και Sikorsky/LM σύστημα στροφείου, κινητήρα και μετάδοσης που έχει τοποθετηθεί στο μεταφορικό ελικόπτερο επίδειξης τεχνολογίας SB>1 DEFIANT™ το οποίο μελλοντικά όταν η τεχνολογία που ενσωματώνει ωριμάσει προβλέπεται να αντικαταστήσει το γνωστό ελικόπτερο UH-60L/M.

Τα νέα υπο ανάπτυξη ελικόπτερα, επιθετικό και μεταφορικό θα έχουν την ίδια σχεδίαση, θα μοιράζονται τα ίδια συστήματα, ώστε να επιτευχθεί ομοιογένεια των πτητικών μέσων, οικονομία κλίμακας, καλύτερη υποστήριξη και επιχειρησιακή αξιοποίηση των ελικοπτέρων στο πεδίο της μάχης.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.