Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τυφλή» η τουρκική αεροπορία χάρη στα ραντάρ AESA των Viper και των Rafale - Δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει

    Ο εφιάλτης των Rafale και των Viper είναι πλέον πραγματικότητα για την Τουρκική αεροπορία Η επιτυχία του προγράμματος αναβάθμισης των 8...

   



Ο εφιάλτης των Rafale και των Viper είναι πλέον πραγματικότητα για την Τουρκική αεροπορία

Η επιτυχία του προγράμματος αναβάθμισης των 83 Ελληνικών F-16 block 52+ με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται ευλαβικά και την ΕΑΒ να «τρέχει» σε συνεργασία με την Lockheed Martin το project χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, έχει εκνευρίσει του Τουρκικό επιτελείο

Ήδη στην Κρήτη τα δύο πρώτα Viper της 343 Πολεμικής Μοίρας «Αστέρι» πετούν ασταμάτητα με τους ιπτάμενους της Μοίρας να μυούνται στα «μυστικά» τους. Και να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με τις δυνατότητες του μαχητικού με αιχμή το ραντάρ «AESA» αλλά και τα προηγμένα ηλεκτρονικά που δίνουν στον πιλότο ένα πλήθος πληροφοριών από το πεδίο της μάχης.

Παράλληλα, ενεργοποιούνται ως πλήρως εγχώριο σύστημα όλα τα ηλεκτρονικά». Σύμφωνα με Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η Άγκυρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο πρόγραμμα αναβάθμισης «OZGUR-2» για τα F-16 block 50 της TuAF. Και μάλιστα να ξεκινήσει άμεσα αφού η απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου αναμένεται χρονοβόρα και με αβέβαιο αποτέλεσμα προφανώς εξαιτίας της σκληρής στάσης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ. Αεροπορικές πηγές σχολιάζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάνουν λόγο για απόφαση πολύ υψηλού ρίσκου η οποία μάλιστα θα βάλει οριστική ‘’ταφόπλακα’’ στην ήδη δύσκολη σχέση της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα.

Ο εφιάλτης των Rafale και των Viper είναι πλέον πραγματικότητα για την Τουρκική αεροπορία.Αν και δεν έχει κλείσει ούτε καν ένας χρόνος από τις πρώτες πτήσεις των Γαλλικών «Ριπών» και λίγες εβδομάδες από αυτές που ξεκίνησαν οι «Οχιές» οι πρώτες αντιδράσεις της Άγκυρας δείχνουν πανικό.

Οι ειρωνείες Ερντογάν και Ακάρ για την αδυναμία «λίγων» μαχητικών να αλλάξουν την εικόνα πάνω από το Αιγαίο κόπηκαν «μαχαίρι» και τη θέση τους πήραν αόριστες απειλές και λεονταρισμοί χωρίς αντίκρυσμα. Ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία ψάχνει απεγνωσμένα μια λύση-απάντηση στην απόλυτη αεροπορική κυριαρχία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία μάλιστα όσο θα περνούν οι μήνες θα γίνεται όλο και πιο ορατή.

Μια σειρά από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και μπαράζ δημοσιευμάτων στον Τουρκικό τύπο καταδεικνύουν ότι η Άγκυρα βρίσκεται πλέον στα όρια του πανικού. Απειλεί και εκβιάζει για να πάρει τα Αμερικανικά F-16, δείχνει τη Ρωσία που δήθεν περιμένει στη γωνία για να της πουλήσει Ρωσικά μαχητικά, ψάχνει απελπισμένα άλλες λύσεις όπως τα Βρετανικά Typhoon Eurofighter ενώ τελευταία διαρρέει ότι η Τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι σε θέση να προχωρήσει σε αναβάθμιση των F-16 και μάλιστα χωρίς καν να ζητήσει ως οφείλει άδεια από την κατασκευάστρια χώρα ΗΠΑ και την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ. «Σίγουρα θα κάναμε μόνοι μας τον εκσυγχρονισμό των F-16. Και θα τα πάμε πολύ καλά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.