Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ, Ελληνοαμερικανική ΤΑΜΣ «Ολυμπιακή Συνεργασία ’22»: Όλα βαίνουν καλώς…

Συνεχίζεται στην περιοχή της Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» (OLYMPIC COOPERATION–22), με τη σ...



Συνεχίζεται στην περιοχή της Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» (OLYMPIC COOPERATION–22), με τη συμμετοχή τμημάτων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 A/M ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΕΦΕΣΟΣ»), της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ») και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.



Στην άσκηση που ολοκληρώνεται στις 21 Οκτωβρίου, συμμετέχουν με καθεστώς Παρατηρητή η Κύπρος και η Αίγυπτος. Η άσκηση αφορά διμερή ΤΑΜΣ επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ) στο πλαίσιο των διαρκώς βελτιούμενων ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων.

Στην άσκηση, η οποία διεξάγεται με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), εξετάζονται αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων. Οι πρώτες πληροφορίες από συμμετέχοντες, κάνουν λόγο για μεγάλη ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς από το επίπεδο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

------------------------------------------


Στο πλαίσιο της άσκησης, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε ένα ενδιαφέρον βίντεο όπου καταγράφεται ένα μικρό, αλλά εντυπωσιακό, μέρος της διμερούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας Ελλάδας-ΗΠΑ. Αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος…



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.