Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΝΙΚΗΤΟΣ-22»: Φωτιά κι ατσάλι από τις κάννες των αρμάτων στο πεδίο βολής «Ασκού Προφήτη»

    Εντυπωσιακή άσκηση με επίδειξη τρομακτικής δύναμης πυρός από το Γ’ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη. του Χρήστου Μαζανίτη Οι Ελληνικέ...

   



Εντυπωσιακή άσκηση με επίδειξη τρομακτικής δύναμης πυρός από το Γ’ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Με σύνθημα «εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε» προσπαθούν μέσα από συχνές ασκήσεις με σύνθετα σενάρια να συμπεριλάβουν πολλαπλές προκλήσεις που ενδεχομένως κληθούν να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης.

Από 2 έως 6 Οκτωβρίου, επί 5 ημέρες οι κάνες του πυροβολικού του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») δε σταμάτησαν να στάζουν λάβα στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ», όπου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΝΙΚΗΤΟΣ – 22», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ) καθώς και 1033 εφέδρων, οι οποίοι κατατάχθηκαν για τις ανάγκες της άσκησης.

Κατά την διάρκεια της ΤΑΜΣ «ΑΝΙΚΗΤΟΣ – 22» εξετάστηκε πλήθος επιχειρησιακών αντικειμένων και εκτελέσθηκαν βολές με το σύνολο των οπλικών συστημάτων της Ταξιαρχίας με αιχμή του δόρατος τα Leopard και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.