Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο που έσκισε κυβερνητική αφίσα

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 21χρονο νεαρό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Αμόλ τον περασμένο μήνα, ...




Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 21χρονο νεαρό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Αμόλ τον περασμένο μήνα, δήλωσε στο BBC Persian πηγή κοντά στην οικογένειά του θύματος.



Ο Erfan Rezaei βιντεοσκοπήθηκε να σκίζει μια κυβερνητική αφίσα που έδειχνε τον ανώτατο ηγέτη. Λίγη ώρα μετά έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στον ώμο και στην πλάτη. Κρατικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει το τραγικό περιστατικό ωστόσο, η πηγή ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δέχθηκε πιέσεις να πει ότι για τη δολοφονία ευθύνονται οι διαδηλωτές.

Η μητέρα του Erfan, Farzaneh Barzekar, ενημερώθηκε από τις Aρχές ότι ο γιος της είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λίγο μετά από διαδήλωση. Μετά από τρεις ώρες αναζήτησης του παιδιού της, βρήκε τα αιματοβαμμένα ρούχα του έξω από ένα χειρουργείο και λιποθύμησε.

BBC News: "Erfan Rezaei: Iran protester shot dead after removing poster - source" https://t.co/QwOszW62rb— Evan Kohlmann (@IntelTweet) October 24, 2022

Σύμφωνα με την πηγή, ο θάνατος του νεαρού επήλθε ως αποτέλεσμα σοβαρής βλάβης στα νεφρά και τη σπλήνα που προκλήθηκε από το τραύμα της σφαίρας στην πλάτη του. Η σφαίρα εκτοξεύτηκε από πιστόλι σε απόσταση 5 μέτρων.

Οι Αρχές παρέδωσαν τη σορό του Erfan στην οικογένειά του δύο ημέρες αργότερα, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιήσουν μια ήσυχη κηδεία, σύμφωνα με την πηγή.



«Κάθε μέρα, κοιτάζω τη φωτογραφία σου για ώρες και κλαίω. Κοιτάω το άδειο κρεβάτι και τα βιβλία σου. Διαβάζω τα βιβλία σου δυνατά στο άδειο κρεβάτι σου», έγραψε η μητέρα του Erfan στο Instagram πριν από δύο εβδομάδες.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν κατακλύσει το Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί όσο βρισκόταν υπό κράτηση από την «αστυνομία ηθών» κατηγορούμενη ότι δε φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRANA) εκτιμά ότι 248 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.