Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιράν: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες σε ταραχές στην πόλη Ζαχεντάν

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά «άγνωστης προέλευσης» και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, κατά...




Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά «άγνωστης προέλευσης» και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια «ταραχών» που ξέσπασαν την Παρασκευή στην πόλη Ζαχεντάν, στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν.



Τον απολογισμό έδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο το Συμβούλιο Ασφαλείας της επαρχίας.

Νωρίτερα η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Activists News Agency (HRANA), ανέφερε ότι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στην Ζαχεντάν, έναν μήνα μετά τις ταραχές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην πόλη.

«Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατέστειλαν τη διαδήλωση και πυροβόλησαν το πλήθος» που συγκεντρώθηκε μετά τη προσευχή της Παρασκευής στη Ζαχεντάν, έγραψε στο Twitter η HRANA.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ταραχές ξέσπασαν στην πόλη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας από έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights, τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.