Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα τα στοιχεία των τριών νέων συλληφθέντων

Στις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυν...





Στις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα τα στοιχεία των τριών νέων συλληφθέντων, όπως έγινε με τον Ηλία Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, δεν έχει δοθεί ακόμη η άδεια από τον εισαγγελέα. «Θα ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους τρεις δράστες που έχουν συλληφθεί η ίδια διαδικασία. Μόλις δοθεί η άδεια από τον εισαγγελέα, θα υπάρξει η δημοσιοποίηση», είπε η κ. Δημογλίδου.

Σχετικά με το εάν υπήρξε ολιγωρία από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, η ίδια σημείωσε ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, καθώς πήραν κατάθεση από την μητέρα την ημέρα που έκανε την καταγγελία και άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως τόνισε, τους πρότειναν να τους μεταφέρουν οι ίδιοι στο Ανηλίκων, ωστόσο δεν δέχθηκαν και είπαν ότι θα πάνε μόνοι τους.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού», σημείωσε η κα Δημογλίδου.

Αναφορικά με τα όσα λέγονται περί καθυστερήσεων στην εξιχνίαση της υπόθεσης η κα Δημογλίδου υποστήριξε ότι το εγκληματολογικό έχει συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην κατηγορηθούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Ερωτηθείσα για όσους προσέρχονται αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής όλοι έχουν υποστηρίξει ότι είχαν συνομιλία, πιθανόν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Η κα Δημογλίδου σημείωσε ακόμη ότι για όλους όσοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως.

Σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση, υπενθύμισε ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του, καθώς, όπως είπε, πρέπει να δοθούν από την Ανακρίτρια.

Σε ό,τι αφορά στον οίκο ανοχής όπου ο Ηλίας Μίχος φέρεται να εξέδιδε την 12χρονη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα μέρη που έχει υποδείξει το παιδί και πρόσθεσε ότι έχει γίνει έρευνα σε οίκο ανοχής αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση.

Σχετικά με τη διαρροή στοιχείων για την υπόθεση, η κα. Δημογλίδου ανέφερε ότι μέχρι και το σημείο που τέλειωσε η προανάκριση δεν υπήρξε διαρροή. Από την στιγμή που κλήθηκαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι είχαμε διαρροή, καθώς όπως είπε στοιχεία δίνονται στους δικηγόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.