Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαζικές κηδείες πάλι... Οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky στο Β.Ιράκ εξολοθρεύοντας δεκάδες κομάντος

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Ain, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky συνετρίβη κατά...





Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Ain, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky συνετρίβη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ, οδηγώντας στον θάνατο και τους Τούρκους κομάντος που επέβαιναν σε αυτό.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Για μεγάλο διάστημα, η Τουρκία παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα του βόρειου Ιράκ ισχυριζόμενη ότι αντιμετωπίζει το PKK.

Ο τουρκικός στρατός στοχεύει σχεδόν καθημερινά τις βόρειες περιοχές του Ιράκ με πυροβολικό, αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων (HPG), ο τουρκικός στρατός επέκτεινε το εύρος των επιθέσεων στις περιοχές των ανταρτών Sîντα και Τσεμτσό στην περιοχή Ζαπ χθες το βράδυ μέσω αεροπορικών επιχειρήσεων και μαζικών βομβαρδισμών από αέρος.

Η τουρκική επιχείρηση που ξεκίνησε στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) τον Απρίλιο, αποτυγχάνει σε όλα τα μέτωπα, λόγω της αντίστασης των Κούρδων ανταρτών, ενώ το τουρκικό γενικό επιτελείο προσπαθεί να εξέλθει από το αδιέξοδο με συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το HPG, κινητές ομάδες Κούρδων ανταρτών πραγματοποίησαν είκοσι ενέργειες κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ένα τουρκικό μεταφορικό ελικόπτερο Sikorsky καταρρίφθηκε από φορητά αντιαεροπορικά συστήματα των Κούρδων, τα οποία έχουν προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε άλλα δύο τουλάχιστον τουρκικά ελικόπτερα.

Οι σφοδρές μάχες στην περιοχή Ζαπ συνεχίζονται μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των Τούρκων, ενώ οι περιοχές Sîda, Çemço και Şehîd Fedakar, βομβαρδίστηκαν 28 φορές από μαχητικά αεροσκάφη και 65 φορές από επιθετικά ελικόπτερα χθες το βράδυ, καθώς εκατοντάδες άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με συστήματα πυροβολικού.

Το τουρκικό Sikorsky χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας αεραπόβασης και συνετρίβη μετά από εκατό μέτρα.

Το ελικόπτερο εξερράγη και καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί με τους Τούρκους κομάντος που επέβαιναν, ενώ άλλα δύο μεταφορικά ελικόπτερα χτυπήθηκαν άσχημα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που είχαν καταφύγει στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση με βαριά όπλα.

Στις έξι το πρωί σήμερα, η επιχειρούμενη προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε θέση ανταρτών ανακόπηκε με βαρέα όπλα.

Επίσης Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από Κούρδους ελεύθερους σκοπευτές.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Karker, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές ενώ στο Werxelê, Κούρδοι αντάρτες από μια κινητή μονάδα του YJA Star χτύπησαν έναν εκσκαφέα.

Στο Girê Cûdî, δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από Κούρδους ελεύθερους σκοπευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.