Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με αυτό το σύστημα θα επικοινωνούν Rafale – FDI Belharra και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στην πολεμική αεροπορία όσο και στο πολεμικό ναυτικό, με τα αερο...





Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στην πολεμική αεροπορία όσο και στο πολεμικό ναυτικό, με τα αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belharra αντίστοιχα.

Μάλιστα κάθε όπλο δεν θα δρα ατομικά, αλλά ομαδικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να δούμε με πιο σύστημα θα επικοινωνούν Rafale και Belharra.

Πρόκειται για το ισχυρό σύστημα επικοινωνίας Link 16. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα δίκτυο μεταφοράς πληροφοριών, με το οποίο και τα εκσυγχρονισμένα F-16 θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους πλέον.

Επιπλέον το σύστημα Link 16, προσφέρει τη δυνατότητα να στα Viper συνεννοούνται ταυτόχρονα με τα Rafale και με τις νέες φρεγάτες FDI Belharra και τις κορβέτες του πολεμικού ναυτικού που πρόκειται να αποκτηθούν.

Rafale – FDI Belharra: Πώς θα συνεργάζονται μέσω του συστήματος Link 16

Τα παραπάνω σημαίνουν οτι τα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν, εφόσον εντοπίζουν μια απειλή σε ένα απομακρυσμένο μέρος, να αποστέλλουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε μια ελληνική φρεγάτα που θα βρίσκεται, ενδεχομένως, σε μικρότερη απόσταση από τον στόχο. Έτσι θα μπορεί να τον πλήξει επιτυχώς, έστω κι αν η απόσταση είναι αρκετά μακρινή.

Ακόμη φέρουν νέα συστήματα ενάντια στις ηλεκτρονικές παρεμβολές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυνατότητα τους να επικρατούν επί του κάθε πεδίου που θα βρίσκονται.

Από εκεί και πέρα στο πιλοτήριο των F-16 θα μπει μια μεγάλη οθόνη CPD η οποία θα επιτρέπει τη βέλτιστη παρουσίαση δεδομένων για την απεικόνιση τακτικής κατάσταση. Κάτι το οποίο θα προσφέρει ανώτερη αντίληψη της διάταξης του πεδίου μάχης και τελικά την αύξηση της επιβιωσιμότητας τόσο του αεροσκάφους όσο και του πιλότου.

Τέλος να πούμε οτι η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζει συνολικά 83 F-16 τελευταίας γενιάς που διέθετε, δηλαδή τα Block 52+ advance σε Viper. Επιπλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να να χρησιμοποιήσει τα υλικά που θα προκύψουν για την αναβάθμιση των παλαιότερων Block 50 σε 52+ advance. Έτσι δημιουργείται ένας συμπαγής στόλος 122 ανανεωμένων υπερσύγχρονων μαχητικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.