Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «Έκπτωτος Άγγελος»... ο «Phylax», το γλυπτό που προκάλεσε όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια, επέστρεψε...

   O «Phylax» είναι ένα από τα γλυπτά που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο κάποτε κατακόκκινος «...

 

 O «Phylax» είναι ένα από τα γλυπτά που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κάποτε κατακόκκινος «Phylax», γλυπτό του Κωστή Γεωργίου, τοποθετήθηκε στον Φλοίσβο, στο Παλαιό Φάληρο, στις 7 Δεκεμβρίου 2018, και προκάλεσε αμέσως σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα Χριστιανών, αλλά και κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι το χαρακτήρισαν -μεταξύ άλλων- «σατανικό» γλυπτό λόγω του κόκκινου χρώματός του.



Μάλιστα, οι επικριτές του έφτασαν στο σημείο με φορτηγό και ιμάντες να το γκρεμίσουν από το βάθρο του και να το τραυματίσουν ανεπανόρθωτα.

Μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2018, ο γλύπτης απέσυρε το έργο σε μία αποθήκη μέχρι και σήμερα.

Όμως, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσής του «Enigma 2» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο δημιουργός ξανασύστησε το γλυπτό στο αθηναϊκό κοινό. Μόνο που αυτήν τη φορά ο «Phylax» δεν είχε το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του, αλλά το μπρούτζινο, πάνω στο οποίο δούλεψε ο γλύπτης, ενώ και τα φτερά του ήταν σπασμένα, ακριβώς όπως βρέθηκε στο έδαφος μετά τους βανδαλισμούς στο Παλαιό Φάληρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.