Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

FDI Belh@rra HN: «Θα κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο»! Αρχιπλοίαρχος Χατζόπουλος ΠΝ

  Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του επικεφαλής του ελληνικού ναυτικού κλιμακίου στη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra εντοπίσαμε στον γνωστό ...

 



Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του επικεφαλής του ελληνικού ναυτικού κλιμακίου στη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra εντοπίσαμε στον γνωστό διαδικτυακό κόμβο που παρακολουθεί τις ναυτικές εξελίξεις, Naval News: Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο ναυπηγείο του Ναυτικού Ομίλου στο Lorient, το Naval News είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από έναν Αρχιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας σχετικά με το πρόγραμμα FDI HN.

Το πρόγραμμα για τρεις φρεγάτες (συν μία ως επιλογή) για το Πολεμικό Ναυτικό υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με το Naval Group, οι FDI HΝ θα ενισχύσουν γρήγορα και βιώσιμα τις δυνατότητες του στόλου επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες και το 2026 για την τρίτη.

To Naval News είχε την ευκαιρία να κάνει μερικές ερωτήσεις στον Αρχιπλοίαρχο Θεοχάρη Χατζόπουλο ΠΝ, Διοικητή του Αποσπάσματος του Πολεμικού Ναυτικού στη Λοριάν.

Ποιος είναι ο ρόλος σας και ο ρόλος του πληρώματός σας εδώ στο ναυπηγείο;

Αρχιπλοίαρχος Θεοχάρης Χατζόπουλος: Αποστολή και καθήκοντα του Αποσπάσματος Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient είναι ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών σε σχέση με την ορθή εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης και η παρακολούθηση της ναυπηγικής διαδικασίας και προόδου.

Πόσο σημαντικές θα είναι οι FDI για το Πολεμικό Ναυτικό;

Αρχιπλοίαρχος Θεοχάρης Χατζόπουλος: Η ένταξη των FDI στον Ελληνικό Στόλο θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την ανανέωση των απαιτούμενων ικανοτήτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας των επόμενων δεκαετιών στην Περιοχή Ενδιαφέροντός μας.

Οι ισχυροί αυτοί μαχητές θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κρατώντας περήφανα την Ελληνική Σημαία.

Πόσο ικανοποιητικό είναι το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και της βιομηχανίας

Αρχιπλοίαρχος Θεοχάρης Χατζόπουλος: Η συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού και της Βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος FDI μόλις αρχίζει να λαμβάνει χώρα, οπότε το μόνο που μπορώ να πω σε αυτό το σημείο είναι ότι υπάρχουν ελπιδοφόρα σημάδια μιας ομαλής και παραγωγικής συνεργασίας.

Ανυπομονώ να διατηρήσω και μάλιστα να βελτιώσω το σημερινό επίπεδο συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μέχρι την παράδοση όλων των πλοίων εντός των συμβατικών ημερομηνιών και εντός των συμβατικών προδιαγραφών τους.

Η συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού και της Γαλλίας έχει αποκτήσει νέα δυναμική στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που θεσπίστηκε πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολυδιάστατο, που επεκτείνεται πέρα από το πρόγραμμα FDI σε διάφορα επίπεδα και πεδία: στρατηγική τακτική, επιχειρήσεις και ασκήσεις, εκπαίδευση και εκπαίδευση, logistics για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Τεχνικές προδιαγραφές των FDI HΝ

Εκτόπισμα: 4.500 τόνοι

Μήκος: 122 μέτρα

Πλάτος: 18 μέτρα

Μέγιστη ταχύτητα: 27 κόμβοι

επιχειρησιακή διαθεσιμότητα: 3.500 ώρες ετησίως

αεροπορική εγκατάσταση: ελικόπτερο κατηγορίας 10 τόνων, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα VTOL (UAV)

Τα κύρια οπλικά συστήματα της FDI HN είναι:

32 Πύραυλοι Aster που αναπτύχθηκαν από την MBDA

8 Πύραυλοι Exocet MM40 B3C που αναπτύχθηκαν από την MBDA

Πύραυλοι RAM

Τορπίλες MU 90 που αναπτύχθηκαν από τη Naval Group

Πυροβόλο 76 mm

4 τορπιλοσωλήνες

Αντίμετρα CANTO

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.