Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συμμετοχή Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στην πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap 22» (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «FALCON LEAP – 22», που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και στη...





Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «FALCON LEAP – 22», που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με την συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων από συνολικά 11 Χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τσεχία).



Η «FALCON LEAP – 22» διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της Επιχείρησης «MARKET GARDEN» και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων.





Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς από την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και την Σχολή Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, μεταξύ άλλων, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης.




Στην Άσκηση «FALCON LEAP – 22» οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.