Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικός Ερντογάν σε ΗΠΑ: Εάν δεν μας δώσετε F-16, θα στραφούμε αλλού

Σε νέα ρητορική προκλήσεων επιδίδεται ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας για ακόμη μια φορά επίδειξη ισχύος. «Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προ...



Σε νέα ρητορική προκλήσεων επιδίδεται ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας για ακόμη μια φορά επίδειξη ισχύος. «Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν καταδιωκτικά F-16», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ' αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο «Μπάιντεν έχει μια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα F-16, αλλά άφησε να εννοηθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι (το άλλο μεγάλο, δεξιό κόμμα των ΗΠΑ) είναι κατά», υπενθύμισε ο Ερντογάν. «Ο υπουργός μου των Εξωτερικών συνάντησε έναν αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλγαρία (...) ο οποίος είπε πως θα μπορούσαν να μας υποστηρίξουν», πρόσθεσε ωστόσο.

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας - «Είναι μηχανισμός απειλής»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας που φτάνουν για άλλη μια φορά στο επίπεδο του παραληρήματος προχώρησε νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους για την απειλή του «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» καθώς έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη χώρα μας ως «μηχανισμό απειλής».

Κάνοντας για άλλη μια φορά το «άσπρο-μαύρο» ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη χώρα του επιλέγοντας την εκ νέου διαστρέβλωση της αλήθειας για την οποία έχει πάρει απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές: «Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.