Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώτο κουδούνι αύριο... Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία!

  Αύριο, θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρ...

 



Αύριο, θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους θα αποχωρήσουν και θα επιστρέψουν την Τρίτη όπου θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή την αυριανή μέρα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις καινοτομίες που θεσπίστηκαν και θα ισχύουν από φέτος στην εκπαίδευση.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA, σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς τόνισε πως από το 2020 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί.

«Για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Από το 2020 έως το 2022 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. Επιπλέον, σχετικά με το ολοήμερο, από τις 16:00 που τελείωνε πλέον επεκτείνεται στις 17:30 στα μισά τμήματα ολοήμερων στη χώρα. Μιλάμε για πάνω από 5.000 τμήματα. Τι σημαίνει αυτό για ένα γονέα; Ένας γονέας που έχει το παιδί του στο ολοήμερο σχολείο αντί αν φεύγει στις 15:30 μπορεί αν φεύγει και στις 17:00. Αυτή είναι η πρακτική αναβάθμιση», είπε η υπουργός Παιδείας.

Πώς θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό η υπουργός δήλωσε: «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την πανδημία με νέα χαρακτηριστικά. Έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι, έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η μετάλλαξη που έχουμε έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες και η διεθνής στάση πλέον είναι να φύγουν τα υποχρεωτικά μέτρα και να πάμε σε απλές συστάσεις».
Οι τέσσερις σημαντικές αλλαγές

Η ίδια μάλιστα αναφέρθηκε σε τέσσερις νέες καινοτομίες στην εκπαίδευση

  • Λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων
  • Προγραμματίζεται η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα τμήματα Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού
  • 177.000 σετ ρομποτικής στα δημόσια σχολεία, καθώς η ρομποτική έχει ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα
  • Μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τώρα υπηρεσία


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.