Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι ΗΠΑ διάλεξαν πλευρά» λένε οι τούρκοι... Δυσφορία στα Τουρκικά ΜΜΕ επειδή μίλησαν για ελληνική κυριαρχία στα νησιά!

Παναγιώτης Σαββίδης_ Δυσφορία στην Τουρκία για την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση των ΗΠΑ, απέναντι στο θέμα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών ...




Παναγιώτης Σαββίδης_Δυσφορία στην Τουρκία για την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση των ΗΠΑ, απέναντι στο θέμα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, που η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει». Τα νησιά βρέθηκαν πρόσφατα στο φραστικό στόχαστρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε προκλητικά πως η Τουρκία δεν δεσμεύεται από την ελληνική κατοχή τους, απειλώντας μάλιστα με τη φράση: «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ».



Με τίτλο «Οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά: "Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί"» το δίκτυο TR Haber, παρουσιάζει τη γραπτή δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προς την τουρκόφωνη έκδοση της Φωνής της Αμερικής (VOA).

«Οι ΗΠΑ σχολίασαν τα λόγια του προέδρου Ερντογάν για την Ελλάδα, «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», τασσόμενες στο πλευρό της Ελλάδας και δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στα νησιά» αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας ολόκληρη την γραπτή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την τουρκόφωνη VOA.

«Σε μια εποχή που η Ρωσία καταλαμβάνει εκ νέου ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα άχρηστες Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και την επίλυση των διαφορών με διπλωματικά μέσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση. protothema.gr

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.