Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιράν: Τέλος στην κατάληψη των ελληνικών τάνκερ – Απελευθερώνονται οι όμηροι

   Μετά από περίπου 3 μήνες ομηρίας, επιστρέφουν στις χώρες τους οι 49 ναυτικοί των τάνκερ Prudent Warrior και Delta Poseidon, που είχαν κα...

  



Μετά από περίπου 3 μήνες ομηρίας, επιστρέφουν στις χώρες τους οι 49 ναυτικοί των τάνκερ Prudent Warrior και Delta Poseidon, που είχαν καταληφθεί από μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Η κατάληψη των τάνκερ έγινε στις 27 Μαΐου από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΕΝΕΝ, μετά την πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω και δέχτηκε την αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Κάτι που σημαίνει ότι οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί, 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι, θα επιστρέψουν άμεσα στις χώρες τους.

Έτσι, οι απεγκλωβισμοί πιθανότατα θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα (12.9.2022) με αυτόν του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου του πλοίου Prudent Warrior καθώς από σήμερα αναμένεται να του χορηγηθεί η σχετική βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο «Delta Poseidon», στο οποίο ο αριθμός των Ελλήνων είναι 9 άτομα, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος ενώ, σημειώνεται από την ΠΕΝΕΝ, ότι το σύνολο των Ελλήνων Ναυτεργατών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο.

Τι θα συμβεί με τα δύο πλοία

Ωστόσο, η ΠΕΝΕΝ χαρακτηρίζει «θολό» το τοπίο σχετικά με την τύχη των δύο τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο με ελληνική σημαία.

Τονίζει ότι μάλλον δεν πρόκειται να ξεκαθαρίζει τουλάχιστον μέσα στον Σεπτέμβριο, «αφού οι Ιρανοί ζητούν μία σειρά εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά για τις οποίες δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.