Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι πιθανός ένας πόλεμος Ελλάδας ΝΑΙ λέει ο Ρούμπιν... «Για τον Ερντογάν, θα ήταν η ιδανική λύση»!

Προσεχώς: Ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας; Ο κατάλογος των χωρών που υποφέρουν από την τουρκική επιθετικότητα είναι μακρύς, γράφει ο Μάικλ ...





Προσεχώς: Ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας; Ο κατάλογος των χωρών που υποφέρουν από την τουρκική επιθετικότητα είναι μακρύς, γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν, αναλυτής στο American Enterprise Institute. Η Τουρκία κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου. Έχει χρησιμοποιήσει τα F-16 και τις Ειδικές Δυνάμεις κατά των Αρμενίων. Ιρακινοί αξιωματούχοι λένε ότι η Τουρκία έχει πλέον δημιουργήσει 68 φυλάκια στο έδαφός της, που κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρές θέσεις σε επίπεδο διμοιρίας έως μια βάση πλήρους μεγέθους.


ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το Ιράκ κάθε βράδυ. Η Τουρκία ακολουθεί στρατηγική εθνοκάθαρσης με επιχειρήσεις σε ολόκληρες συνοικίες στη βόρεια Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει ο Μάικλ Ρούμπιν, οι αυξανόμενες απειλές του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας προκαλούν ανησυχία. Αν και η ένταση μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ δεν είναι κάτι καινούργιο και προϋπήρχε του κυβερνήτη της Τουρκίας για δεκαετίες,τέσσερις παράγοντες, κάνουν τη σημερινή κρίση διαφορετική.

Πρώτον, ο Ερντογάν είναι ανοιχτά ρεβανσιστής. Επιδιώκει να αναθεωρήσει, πάντα υπέρ της Τουρκίας, την Συνθήκη της Λωζάνης που καθόρισε τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες αποστρατικοποίησης και Τούρκοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και του υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ υποστηρίζουν περαιτέρω ότι πρέπει να κατέχουν όλα τα νησιά ανατολικά της μέσης γραμμής στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δεν αρκείται μόνο στην επίδειξη χαρτών. Τα τουρκικά εναέρια μέσα παραβιάζουν τακτικά τον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών όπως το Καστελλόριζο. Την ίδια στιγμή, οι αμφίσημες δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χειροτερεύουν τα πράγματα.

Με απλά λόγια, συνεχίζει ο Αμερικανός αναλυτής, η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και κατέχει κυπριακό έδαφος και όχι το αντίστροφο. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα πρέπει να το καταστήσει σαφές. Η ηθική ισοδυναμία και τα ψέματα δεν αποτελούν βάση για ειρήνη και δικαιοσύνη.

Δεύτερον, η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει. Ο Ερντογάν ανέβηκε στην εξουσία πριν από δύο δεκαετίες στο πλαίσιο της εκτεταμένης δυσαρέσκειας για τον πληθωρισμό, της συνεχιζόμενης βουτιάς της τουρκικής λίρας και της διαφθοράς της άρχουσας ελίτ. Σήμερα, ο πληθωρισμός ξεπερνά το 80%, η τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 80% της αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια και ο Ερντογάν όπως και η οικογένειά του, ανεξήγητα, ​​έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι.

Επειδή ο Ερντογάν έχει ασκήσει δικτατορικό έλεγχο στην Τουρκία και έχει εκδιώξει, έχει φυλακίσει ή περιθωριοποιήσει οποιαδήποτε αποτελεσματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να αποφύγει την ευθύνη για την δεινή κατάσταση της Τουρκίας. Αντίθετα, επιδιώκει μια κρίση για να αποσπάσει την προσοχή. Μία απόπειρα κατάληψης των ελληνικών νησιών που θα πυροδοτούσε αντίδραση της Αθήνας θα συνιστούσαν την τέλεια εκτροπή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.