Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξαλλοι οι Τούρκοι για τη στήριξη της ΕΕ: «Κακομαθαίνετε την Ελλάδα που μας προκαλεί»

  Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, αν και επιχείρησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις των δυτικών, εξέφρασε σ...

 





Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, αν και επιχείρησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις των δυτικών, εξέφρασε σαφώς την ενόχληση της τουρκικής ηγεσίας για την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα.

Ο ίδιος κατηγόρησε την ΕΕ πως αδιαφορεί για τις «ελληνικές προκλήσεις» και πως «κακομαθαίνει» την Αθήνα. «Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα του Προέδρου της θητείας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς», είπε ο Μπιλγκιτς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.



Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως εάν η Τσεχική Προεδρία θέλει να προωθήσει το διάλογο «θα πρέπει ουσιαστικά να απαλλαγούν από την κατάχρηση του στενόμυαλου ελληνοκυπριακού βέτο, που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα».

Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε μάλιστα και μαθήματα … κοινοτικού κεκτημένου στην ΕΕ, λέγοντας ότι η αδιαμφισβήτητη στήριξη των Βρυξελλών στην Αθήνα, «είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο». Μίλησε ξανά για «κακομαθημένη» Ελλάδα με μαξιμαλιστικά αιτήματα και επαναλαμβάνει τα ψεύδη περί παρενοχλήσεων, παραβιάσεων και προκλητικών ενεργειών από τη δική μας χώρα.

«Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μη λύση, όχι τη λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα. Είναι αξιοπερίεργο όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.