Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: «Οι Ελληνοκύπριοι ζήτησαν βοήθεια από τη Γερμανία στην κρίση με την Τουρκία»

  Μετά την κρίση φυσικού αερίου που παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο, η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανέλαβε δράση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα. Όπ...

 



Μετά την κρίση φυσικού αερίου που παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο, η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανέλαβε δράση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η Sozcu, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε υποστήριξη από τη Γερμανία στην κρίση φυσικού αερίου με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ζήτησε τη στήριξη της Γερμανίας στη διαμάχη με την Τουρκία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» που κυκλοφορεί στη Γερμανία, η Δημητρίου είπε ότι η Γερμανία έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία και υποστήριξε ότι η Γερμανία έπρεπε να το χρησιμοποιήσει αυτό για να κατευθύνει την Τουρκία στη συνεργασία.

Μη αρκούμενος σε αυτό, η Δημητρίου τόνισε ότι εάν η γερμανική κυβέρνηση συνεργαστεί με την Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να στείλει φυσικό αέριο στη Γερμανία πιο γρήγορα.

Η αντίδραση της Γερμανίας, η οποία προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα λόγω της κρίσης του φυσικού αερίου, στο αίτημα αυτό αναμένεται.

«Αν βοηθήσει θα κερδίσουμε χρόνο»

Η Δημητρίου, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Αγορά από το 2027, τονίζοντας ότι με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Γερμανίας θα είναι δυνατό να προχωρήσει αυτό.

Υποστήριξε όμως ότι «οι συγκρούσεις με την Τουρκία για περιοχές κυριαρχίας και τα εδαφικά αιτήματα της Άγκυρας» ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία.


Εδώ και χρόνια, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκυπρίων, που κυριαρχούν στο νότιο τμήμα της Κύπρου, και της Τουρκίας για την κυριαρχία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανατολικά της Μεσογείου, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

sozcu.com.tr
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.