Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Μεροληπτικά υπέρ της Τουρκίας τα ΜΜΕ στην Αλβανία!

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Λανθάνουσα η προσέγγιση των ΜΜΕ στην Αλβανία σε ότ...





Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Λανθάνουσα η προσέγγιση των ΜΜΕ στην Αλβανία σε ότι αφορά την επιθετική έναντι του Ελληνισμού συμπεριφορά της Τουρκίας» στην οποία τονίζεται η φιλοτουρκική προσέγγιση των αλβανικών μέσων ενημέρωσης στην ελληνο-τουρκική κρίση.

Αναφέρει:

Προκλητικά τα ΜΜΕ στην Αλβανία, ειδικά τα φιλοκυβερνητικά, ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά, όχι απλά υιοθετούν την πληροφόρηση που παρέχει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Προεδρίας της Τουρκίας σε ότι αφορά στην από πλευράς τους κλιμάκωση της επιθετικότητας έναντι του Ελληνισμού, αλλά επιδεικνύουν και ανώφελο ζήλο στην κατεύθυνση αυτή.

Να προσέξουν κατά την ενημέρωση και κατ επέκταση διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Αλβανία και τον ευρύτερο χώρο των Αλβανόφωνων, όπου ταυτίζονται με την παρεμβαλλόμενη τουρκική προπαγάνδα στην Αλβανική, ότι τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας όσο και οι αξιωματούχοι του, πολιτικοί και μη, προσφεύγουν και σε αντιΑμερικανική, ΑντιΝΑΤΟΪΚΗ και ΆντιΕυρωπαϊκή ρητορική. Είναι δε γνωστό ότι η Τουρκία έχει οριστικά αποκλίνει από τις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του πολιτισμού του Ευρωπαϊκού ανθρωπισμού αλλά και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Συντηρεί υπό στρατιωτική κατοχή έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ όπως η Κύπρος.

Επί της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε ότι για μικρά κράτη και λαούς έχει πολύ πιο ουσιαστική σημασία η προσήλωση στους κανόνες της ειρηνικής συνύπαρξης απ’ ότι η αταβιστική νοοτροπία και συμπεριφορά της υποταγής στον υποτιθέμενο ισχυρό.

Τα ΜΜΕ και μερίδα της πολιτικής τάξης, κρατική διοίκηση και δημόσιοι λειτουργοί αντί του εφήμερου συμφέροντος των κονδυλίων της Τουρκικής προπαγάνδας ας αναλογιστούν ευθύνες έναντι της Ευρωπαϊκής προοπτικής που διασφαλίζει και την απαραίτητη συνοχή.

Έναντι δορυφορικής προσαρμογής στην Άγκυρα αντιπαρατάσσεται τόσο η ισχυρά γηγενή παρουσία του Ελληνισμού στην επικράτεια της Αλβανίας όσο κυρίως η πραγματική και γνήσια θέληση της αλβανικής κοινωνίας, των νέων κυρίως.

Επί το πλείστον δε ότι σε τέτοια μείζονα ζητήματα δεν χωρούν συμφέροντα οπαδισμού αλλά πρέπει να ακουστεί καλύτερα η γνήσια άποψη χιλιάδων νέων και νεανίδων απ’ την Αλβανία που έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας που ο Ελληνισμός πρεσβεύει ανά τους αιώνες.

Η Τουρκία αποτελεί πρόβλημα και όχι επιλογή για τα οράματα και την προοπτική του Αλβανικού λαού όπως και όλων των λαών της περιοχής.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.