Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταδίωξη Βρετανών στρατιωτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο:«Δεν θα φύγετε ζωντανοί»

Το θέμα των μελών του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν ζημιά και είχαν «κ...





Το θέμα των μελών του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν ζημιά και είχαν «κακή συμπεριφορά» στην παραλία «Κλαψίδες», στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, επαναφέρει η DailyMail.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πρόκειται για δέκα βρετανούς, οι οποίοι κατηγορούνται από τις κατοχικές «αρχές» ότι κατέστρεψαν δύο τζετ σκι, αρνήθηκαν να πληρώσουν τις ζημιές, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξή τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο Cenk Akay, ιδιοκτήτης των θαλάσσιων σπορ, ανέφερε στη Sun ότι οι Βρετανοί, οι οποίοι ήταν μεθυσμένοι, μετά τις ζημιές πέραν των £4,300 που προκάλεσαν του είπαν δεν είχαν λεφτά και αναγκάστηκε να καλέσει τη ψευδοαστυνομία.

Ένας εκ των Βρετανών πάντως είπε στο ίδιο μέσο ότι «οργισμένοι τ/κ τους απείλησαν ότι δεν θα φύγουν από το νησί ζωντανοί»

Ο Akay πρόσθεσε ότι «τους είχα προειδοποιήσει να κρατήσουν αποστάσεις με τα τζετ σκι για τη δική τους ασφάλεια αλλά με είχαν αγνοήσει και τα οδηγούσαν σαν τρελοί. Μετά τη σύγκρουση, αρνήθηκαν να μου δώσουν τα στοιχεία τους. Τότε χαμογέλασαν και μου είπαν ότι είμαστε στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα. Τους ζήτησαν να περιμένουν αλλά πήραν το όχημα τους και προχώρησαν προς το σημείο διέλευσης. Έτσι αναγκάστηκαν να τους καταδιώξω».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ τα δύο οχήματα των Βρετανών καταδίωξε ομάδα τ/κ με τη ψευδοαστυνομία. Κάποια στιγμή ανέκοψαν το ένα όχημα και απείλησαν με μεταλλικό σωλήνα τους επιβαίνοντες.

Πάντως, ο ΟΗΕ θα ερευνήσει την συμπεριφορά μελών της ειρηνευτικής δύναμης στα κατεχόμενα. Για την νέα εξέλιξη ανακοίνωση εξέδωσε η λεγόμενη «προεδρία».

«Μετά την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης των ισχυρισμών ότι δύο μέλη του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο προκάλεσαν ζημιές και επεισόδια στην παραλία Γλαψίδες της Αμμοχώστου, ο Ερσίν Τατάρ διέταξε άμεση έρευνα για το θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την άλλη όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού ΥΠΑΜ υπερασπίστηκε τους στρατιώτες, αναφέροντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι το προσωπικό από τη Βρετανία συμπεριφέρθηκε με υπευθυνότητα στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.